Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nappali menetfényt hogy...

Nappali menetfényt hogy kössem be hogy gyujtásnál máe világítson de lámpakapcsoláskor elaludjon?

Figyelt kérdés

olyan menetfényem van hogy csak 2ágú vezeték van hozzá (azaz semmi elektronika se semmi) most úgy van bekötve hogy helyzetjelzővel együtt világít mindig DE tompított ráadásánál lekapcsol

hogy oldjam meg hogy szabálos legyen?

2014. szept. 14. 07:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Pl. a gyújtáskapcsolótól, a rádiótól, vagy bármitől viszel ki egy vezetéket ami gyújtásra kapcsol. Lehetőleg ne a motorvezérlőtől! :)
2014. szept. 14. 07:57
 2/10 A kérdező kommentje:
értem csak azt nem tudom hogy oldam meg akkor a lekapcsolását mikor a lámpát felkapcsolom
2014. szept. 14. 08:00
 3/10 anonim ***** válasza:

Minél egyszerűbb, annál jobb!

[link]

2014. szept. 14. 08:01
 4/10 A kérdező kommentje:
és még érdeklődnék hogy az is szabályos ha csak sima E4 jelzés van a lámpatesten semmi más
2014. szept. 14. 08:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha Ledes a menetfény akkor úgy kösd, hogy a tompítottnak és a hosszúfénynek a pozitívja legyen a LED testje. Ugyanis ha azok nem működnek akkor az izzó izzószálán keresztül testelődik a LED, tehát világít. Ha bekapcsolod a tompítottat illetve a hosszúfényt, akkor a LED mindkét lábán feszültség lesz, tehát kialszik. Ha nem LEDes, akkor más módon kell kötni, de azt így nem vágom fejből.
2014. szept. 14. 08:25
 6/10 A kérdező kommentje:
ha így kötöm be akkor ha helyzetjelzőt felkapcsolom se fog égni?
2014. szept. 14. 08:43
 7/10 A kérdező kommentje:
mert most a helyzetjelző és a tompított pazítívjára kötöttem be hasonló módon
2014. szept. 14. 08:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Egy kis olvasnivaló:

[link]

[link]

2014. szept. 14. 10:07
 9/10 anonim ***** válasza:

#3: ezt a kapcsolást szándékosan nem írtam, mert csak a tompított esetében kapcsol le a DRL, ha távolságit kapcsol, akkor a DRL megint világítani fog, kivéve ha mindkét szálra ráköti és lediódázza.

Szerintem.

2014. szept. 14. 12:38
 10/10 A kérdező kommentje:
meg van a kapcsolása végül gyujtásra fel. helyzetjelzőre meg le. (pozitívot a klímavezérlő panelre tettem, a negatívott meg a helyzetjelző pozitívjára) így a kacsolása szabályos)
2016. márc. 8. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!