Kezdi megadni magát az automata váltó?
Adott egy 2006-os BMW e91 6-os automata váltóval.
A jelenség a következő,lejtőn vagy emelkedőn parkolva P állásból ha D-be vagy R-be rakom,akkor egy nagyot ránt az autó és olyan hangot ad mintha kiakarna szakadni a váltó a helyéről,egy nagyot reccsen.
A kérdésem a következő hogy az olaj csere megoldhatja ezt a problémát? Ha valaki már cserélt ebben a tipusban olajat akkor leirhatná az anyagiakat is mégis mire számitson az ember :) Az autoban 252.000 van már igazán érik az olajcsere :)
Ez felhasználói hiba. P állásban a váltó reteszelve van. HA emelkedőn vagy lejőn leállítva csak, P-ben van feszül a reteszelés. Ez hallható kioldáskor.
Javaslatom: Autó D-ben, üzemi fékkel megállít, kézifék(pakoló fék) aktivál, üzemi fék elenged, és ezután a P. Így nem fog a reteszelés feszülni. A P állás a sík helyen való rögzítésre szolgál, nem a lejtőn, emelkedőn való rögzítéshez.
az előttem szóló a számból vette ki a szót. Minden szava aranyat ér, csak be kell tarani.
Mint írta, csak vízszintes helyen elegendő a P, de lejtőn csak benyomott üzemi fék mellett kézifék, majd P. ekkor egy picit sem szabad mozdulnia a kocsinak.
A P nem alkalmas üzemszerűen tartani az autót lejtőn...legalábbis ez lesz belőle, ami a kérdezővel előfordul(t).
Köszönöm a válaszokat.
A kézifékkel csak egy probléma van,hogy nem mindig tartja meg az autót,ez egy tipikus 3 as típushiba.Voltam már vele hivatalos BMW szervizben,Magyarországon és Ausztriában is és nem tudnak vele mit kezdeni.
Nem tudom mi tud a kéziféken elromlani. Vannak pofák meg a dob aztán csókolom. Ráadás BMW-nél az üzemi tárcsa, a kézi meg dob, így a dob kizárólag a rögzítő fék nem is tud elkopni beégni, mint egy hagyományos dobfékes autónál ahol dob az üzemi és a rögzítő is.
Lehet egy független szervízt is felkeresnék, mert a márkaszervízek... nem részletezem :)
Ebben a szituban a váltónak semmi baja, nem kell olajat cserélni e miatt..
...de ez a kézifék, ez horror..ilyen hülyeséget még nem hallottam, hogy nem jó a kézifék..még egy Zaporozsecen sem romolhat el, nemhogy egy akármilyen lepukkent bmw-n..
Ezek után semmin nem csodálkozoom.
...még azon sem, hogy nincs pénzed a szerelőre, aki úgy egy óra alatt megcsinálja...
Műszaki van a kocsin? Mert ha igen, az érdekes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!