Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alfa Romeo 156 vagy Alfa...

Alfa Romeo 156 vagy Alfa Romeo 166?

Figyelt kérdés
Szeretnem meghallgatni a velemenyeteket melyiket vegyem kb 700.000ftm van ra elonyeit hatranyait 1.6os motor es 2.0es kozott gondolkodom elmenyeket meghallgatnek tulajoktol hibakat vezetesi elmenyt hangszoro minosege erdekelne fenntartasi koltsegek egyeb auto variaciok lehetoleg alfa de barmi mas lehetoseget meghallgatok szivesen.

2016. jan. 26. 08:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha szereted az orális szexet a 166-os neked lett kitalálva!Ha kevésbé szereted,de néha napján nem veted meg,akkor a 156-os a te autód!

De a twin spark motorok(pont amit te emlegettél)mindkettőben kerülendők!Erejük kevés ekkora testhez,és mellé még zabálnak is!

Mindkettő futoműve gyakorlatilag fénysebességgel kopik a magyar utakon!A 156-os hatsó futóműve külön élmény a bontottan beszerezhetetlen,újonnan horror drága "pálcákkal"!

Ezekre az autókra különösen érvényes az a szabály,hogy csakis jó állapotú,karbantartott,lehetőség szerint ismert előéletű példányt szabad csak venni!Másképp átkozni fogod a napot amikor aláírtad az adásvételit!

2016. jan. 26. 09:31
 2/9 A kérdező kommentje:
En az alfakat szeretem nem az oralis sexet de nincs penzem egy giuliara vagy egy 159esre
2016. jan. 26. 10:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Inkább a 156os. Nyilván sosem lesz olyan megbízható az Alfa, mint egy német vagy egy japán. De ha tényleg kifogsz egy normális darabot, akkor nem feltétlenül lesz horror vele az élet. Egy haveromnak van egy 2.0 16v TwinSpark kombija. 800ezerért vette, gyönyörű állapotban van, és műszakilag is ok. Egy baja van, hogy pályán is megeszik 9 litert normál tempó mellett. Nem vagyok dízel párti, de az Alfákban lévő JTD motor nem egy rossz választás.
2016. jan. 26. 14:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Akár szeretsz szopni, akár nem, az általad favorizált Alfákkal együtt jár a dolog. Mindamellett megértelek, mert szép autók, és valóban megvan a varázsuk. De itt kb meg is áll a tudomány.
2016. jan. 27. 15:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Na már megint az Alfa sztereotípia. Amikor valaki kiír egy Alfás kérdést ide, már jönnek a negatív jelzők az autóval kapcsolatban, hogy milyen hamar elromlik, mekkora szervizlakó stb. A környezetemben viszont nem ezt tapasztalom, sőt... Nyilván vannak olyan roncsok, amiket nem szabadna megvenni, sokan mégis megteszik, mert olcsó, majd jön az orális szex rész.

2 munkatársamnak is Alfája van. Egy facelift előtti 156, és egy utáni 147. 4 éve használják, eddig csak a kötelező olaj, szűrők, vezérlés lettek cserélve, a 156-ban vezérlésmódosító, és egy defekt miatt a gumi. Hibátlanul működnek, pedig nem 1-2 évesek.

A fogyasztásukat el kell fogadni. Sosem fognak 5-6 literből megállni, még a dízelek sem. De aki szereti ezt a márkát, azt nem fogja érdekelni.

A vezetési élmény merőben más, mint más autóknál, köszönhetően a futóműnek. Az igaz, hogy nagyon hamar tönkre tudnak menni, köszönhetően a magyar csodautaknak. Aki járt már az olaszoknál, tudja, hogy milyen utakra tervezték. A lengőkar csere ráadásul elég időigényes művelet, így megkérik az árát is, ha nem te magad végzed el.

Az általad említett modellek közül biztosan egy 156 SW-t vennék, 2004 körülit, de ahhoz nem elég a 700 ezer. A 166-ot nem ismerem, csak látásból. Belülről nekem nem tetszik, a 156 sokkal szebb.

2016. jan. 30. 09:05
 6/9 JulesTS ***** válasza:

Azt az 1.6-os motort gondold át mégegyszer...

Kicsit gyenge a 156-oshoz is, viszont cserébe nem túl takarékos. Egy 166-oshoz meg pláne az lenne, de szerencsére a 166-ban a 2.0-ás a legkisebb...

Először azt döntsd el, hogy nagy bálnát szeretnél, vagy elég egy közepes méretű autó is megteszi. Vezetési élményben mindkettő jó, de ha a sportosság a lényeg, akkor a 156-os a befutó. Az 1.6-os motort hanyagolnám, gyenge viszont sokat fogyaszt, a 2.0-ást sem szívesen választanám kicsit nyűgösebb tud lenni mint a kisebb TS-ek. Az 1.8TS viszont az arany középút, csak kicsit fogyaszt többet mint az 1.6-os és cserébe csak pár lóerővel gyengébb a 2.0-nál. Amire oda kell figyelni a TS motoroknál, hogy a gyár levitte 60ekm-re a vezérműszíj csere periódust, néha ennyit sem bír sajnos. A vezérlés módosító is ki tud szottyosodni amitől dízel hangja lesz (ha csak hidegen van dízel hangja, akkor hamarosan lehet számítani a cserére, ha melegen is, akkor már csere érett). Az olajcsere fontos ezeknél a motoroknál, minimum 10ekm-enként érdemes és ha nem is Selenia-t de jó minőségű olajat használni (egyébként meg könnyű kifogni olyan példányt ami szereti enni az olajat...). Ha a fogyasztás nem számít, akkor meg egyértelműen a V6-ost kell választani.

A dízelek koruk legjobbjai, a 2.4-esnek még a hangja is szép. Ezekkel nincs probléma, mint a TS-ekkel.

A futóműve évszázadokkal jobb a kategória társainál, de nem a magyar utakra való, aránylag sűrűn mennek tönkre a szilentek/gömbfejek. Az alkatrész árak átlagosak.

Hangszóró minősége? Mutass egy széria autót amibe normális minőségű hangszórókat raknak...

Ha Bose rendszer van benne, az valószínűleg a már hallgatható kategória, de jobb azt is cserélni és akkor olyan minőségű lesz benne amilyet szeretnél.

A karosszéria szeret rohadni, főleg a német/osztrák behozottak. Ezt érdemes átolvasni:

[link]

A 700eFt már az a határ amennyiért már ki lehet fogni jó állapotút is, de a vezérlés cserét annál sem érdemes elmulasztani vásárlás után.

Vásárláskor érdemes jól megvizsgálni, mert sok a lepukkant példány. Nem mondom, hogy lehetetlen olyat találni ami csak az élvezetet adja és nem lesz vele problémád, de könnyebben fel tudsz szállni a szopórollerre mint más autóknál.

Én személy szerint fél évig kerestem aktívan 156-ost 700 ezres kerettel. Az 1.8 2.0 benzineseket néztem. Végül egy olyan 1.8-as lett a befutó ami 500eFt-ba került, a karosszériája teljesen rendben volt, de motor, kuplung, futómű nem. A fennmaradó összeget csak alkatrészre költöttem, a szerelést én csináltam. Így a kereten belül maradtam és lett egy korrekt megbízható 156-osom. Ha ezekkel a hibákkal szervizbe vittem volna, akkor 1 mFt fölött lenne a ráköltött összeg. Ennyit senki nem adna egy 15..17 éves 156-osért. Talán ezért is van sok rossz állapotú. Egy biztos, ha veszel, akkor szeretni fogod (de az sem kizárt, hogy utálni is :O) ).

2016. febr. 1. 10:41
 7/9 anonim ***** válasza:

A 159-es 2.4-es dízel fogyasztása már megtartható 6 liter körül. Egyébként nekem is Alfa-m van, mindig is az volt. Mivel sokat megyek autóval nap mint nap, már 15 éve váltottam volna az Alfa-ról ha nem lenne jó, de az, eszem ágában nincs váltani. Pár napig használtam egy 2011-es Passat-ot, hát, oké hogy VW meg a megbízhatóság mintaképe, de nagyon messze áll az Alfa vezethetőségétől, meg úgy egészében az Alfa-tól. Mivel rohadt sokat kell vezetnem, 15 éve is az volt a cél, hogy egy jó, megbízható, és élvezetes autót vegyek és vezessek, ezért lett az Alfa. Ha ismered az olasz kocsikat, tudod, hogy mi kell neki, van pénz a fenntartásra is, akkor soha nem hagy cserben.

Amúgy jól írták fentebb, hogy az olasz utakra van tervezve. A sajátom összkerekes, amikor Olaszországba megyek, nem sajnálom azt a plusz 2 napot és párszáz kilométert arra, hogy a szerpentineken kicsit "csapassam" az Alfa-t vagy felugordjak San Marino-ba, igazából ott mutatja meg az összkerékhajtását az Alfa, ez az amit se egy japán, se egy német autó nem tud, lehet az Audi, BMW, Merci, bármi

2016. febr. 1. 17:01
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

ennyit a megbízható német és japán technikáról...

"Mindamellett megértelek, mert szép autók, és valóban megvan a varázsuk. De itt kb meg is áll a tudomány."

Hol is áll meg a tudomány? Az alfában már 1996-ban common rail diesel motor volt. Mikor a japánok még kamrás dieseleket gyártottak a Vw meg még ezt követően is a traktor pd-vel próbálkozott és csak pár éve ismerte be, hogy tévedett. Továbbá meg lehet nézni , hogy milyen versenymúlttal rendelkezik az Alfa. Egy hasonló múlttal rendelkező Japánt.

2016. febr. 2. 22:30
 9/9 anonim ***** válasza:
szóval azt mutassatok nekem....
2016. febr. 2. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!