Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a seat ibzáról és a benne lévő 1.4-es 3 hengeres pd-tdi motorról?

Figyelt kérdés

Nagyon ellentmondásos véleményeket kapok akár hányszor megemlítem a pd-tdi szót akár googlbe keresek rá akár ismeretségi körömbe ezért is jöttem ide. A legjobb az lenne, ha egy olyan ember írna akinek van vagy volt ebből a 2003-as szériából már kocsija de mindenki véleményét meghallgatom.

amúgy a kocsiról:

seat ibiza 2003 1,4 pd-tdi 101 000 elméleti kilométerrel külföldről behozott most lesz az első magyar forgalomba helyezése. A hivatalos szervizkönyv csak 2005 ig van vezetve onnantól egy nem márkaszervizes könyv van benne olasz szöveggel ami számomra kicsit gyanús mivel az utolsó 1-1.5 évbe kb 3000 km-et mentek vele aszerint de szervizre elvitték...

2016. jan. 15. 19:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Újonnan vásárolt magyar autó. A pd elem pedig 700e simán kibír..., de ezt más sok helyen ki lett tárgyalva, persze akinek 600e ről van visszatekerve 150e km re és 250e nél megadja magát az csak magára vessen.

Most az új pd elem olyan mint az új turbó, ki vesz olyat, ha fel lehet újítani minek minden alkatrészének újnak lennie, elég ha a kopott alkatrészt kicserélik újra.

2016. jan. 16. 11:01
 12/16 anonim ***** válasza:

200 ezertől többet nem bír a PD? :D

Nem azt a kilómétert kell nézni amit az óra mutat, hanem amennyi tényleg van az autóban. Olyan 400-500 ezer km körül esedékes a PD cseréje. Vagy 200 ezernél akkor, ha ukrán csempészett gázolajat tettél bele, aminek a fele valami lónyál.

2016. jan. 16. 12:35
 13/16 anonim ***** válasza:

Üdv!

2003 ig voltak hibásak a Pd elemek ezeket már kicserélték vagy bontóban vannak a kocsik 2004től teljesen megbízhatóak.

A kocsidban a km sztem visszatekert mivel az ajtón lévő burkolat max a golfokban kopik mert gumírozottak a seat nem alkalmazott azokban az években olyan elemeketet amik fogásra kopnak!!A belteret meg házilag is ki lehet csinosítani 30-40e ráfordítással szóval kimosatod belül és kész a szalon autó.

a km óránál van-e I vagy II vagy III vonal? futott km nél ha igen felejtsd el visszatekert! az összes wv nél benne van ez a jelzés ha elért egy bizonyos távott

2016. jan. 16. 17:51
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 "hibás" pd elem csak a 2.0pd ben volt, ott se mindben.
2016. jan. 16. 18:01
 15/16 A kérdező kommentje:

Ami kopva volt az egy műanyag elem amit megfogsz mikor belülről csukod be az ajtót.

Nem néztem az óránál a vonalakat de hétfőn mindenképp megnézem

2016. jan. 16. 20:05
 16/16 Koaxk Ábel ***** válasza:

Nekem volt a mumus 2.0 PDTDI motoros Audi A3-asom 2004-es évjárat.

Én óra szerint 120-al vettem és 240-el adtam el, jah és valószínűleg még tekert órás is volt.

Köszönöm szépen soha semmi komolyabb motorikus problémám nem volt az autóval. (PD elem hiba sem)

2016. jan. 17. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!