Miért váltanak le 4 hengeres turbós motorokra a nagy autógyártók a 6 és 8 hengeres szívómotorokról?
Több oka van:
-a technika fejlődik, meg tudják csinálni azt, hogy kis motorból is sok lóerőt hoznak ki, ami előny is lehet, és főleg fogyasztásnál számít ez sokat, valamint a gyártónak van mivel dicsekedni, hogy 2.0-ás motorból 250 lovat hoznak ki például.
-aztán a legfőbb ok a károsanyag kibocsátási normák teljesítése.
-ez nem annyira jellemző, de bizonyos esetben a súly is nagy gond, konkrét példa: régen az Audi A3-ban volt 3.2-es benzines motor, de sokan panaszkodtak hogy nagyon orrnehéz és hogy nagyon sok kilót nyom a motor. Ezért ezt a motort kiváltották egy 2.0-ás turbóval, és sokkal jobban illett ehhez a kisautóhoz.
Na úgy tűnik lehet hogy a downsizing oldalán állok, pedig nem, én is nagyon sajnálom hogy lassan kihalnak a V8-as szívók, viszont a turbó ellen nem vagyok, egy 4.0-ás turbós Audi S8 vagy egy előző generációs Audi RS6 V10-es biturbóval bármikor jöhet.
Sok helyen magas adók vannak a nagy hengerűrtartalmú autókon, ezekre a piacokra csinálják a kisebb motorokat.
Meg egyébként is egyre szigorúbbak a szabályozások CO2 kibocsátás meg egyebek miatt.
Vicc es siralmas!
Egy szivo sor6 vagy v12 hmmmmm :-)
Co2¿?¿? Huzzanak a vulkanokra is katalizatort az allszentek!
Mert a sok dizel az egeszseges mi?
"Szerintem az emberek többsége nem örül ennek"
Szerintem az emberek többsége maga alá fosna, ha egy V8-as szívó benzint kellene tankolni... Az emberek nagyon nagy többsége nem vesz 2 literesnél nagyobb autót... :D
Akkor nem határ mindegy? Annyira rágódnak itt ezen a downsizeingon, mintha mindenki SL500-zal járna... :D
#5-nek igaza van, abban a kategóriában, ahol egy 6 literes V8-as olyan volt, ott az új motorok sem rosszak, az emberek túlnyomó része meg úgysem vesz 3 literes 6 hengeresnél nagyobb motorral autót.
Személy szerint nem érzem nagy visszalépésnek pl. a korábbi C63 AMG-khez képest az új, kisebb térfogatú turbós motorokat. Ha jól van megtervezve, akkor ezen nem múlik semmi.
Az Alfa Romeo meg 4 hengeres 1.7-es motorokból hoz ki 240 lóerőt és még a hangja is viszonylag jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!