Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a seat ibzáról és a benne lévő 1.4-es 3 hengeres pd-tdi motorról?

Figyelt kérdés

Nagyon ellentmondásos véleményeket kapok akár hányszor megemlítem a pd-tdi szót akár googlbe keresek rá akár ismeretségi körömbe ezért is jöttem ide. A legjobb az lenne, ha egy olyan ember írna akinek van vagy volt ebből a 2003-as szériából már kocsija de mindenki véleményét meghallgatom.

amúgy a kocsiról:

seat ibiza 2003 1,4 pd-tdi 101 000 elméleti kilométerrel külföldről behozott most lesz az első magyar forgalomba helyezése. A hivatalos szervizkönyv csak 2005 ig van vezetve onnantól egy nem márkaszervizes könyv van benne olasz szöveggel ami számomra kicsit gyanús mivel az utolsó 1-1.5 évbe kb 3000 km-et mentek vele aszerint de szervizre elvitték...

2016. jan. 15. 19:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hát ez gyanús... A baj az, h még a garanciaidőben sem biztos a szervizmúlt. A 101000 egy ilyen kategóriás autónál akár lehet hibető is. De mivel a szervizmult az elejétől bizonytalan... Páromnak Ibizája van 2005- ből, az tök jó kis kocsi. De benzines. Egyik ismerősömnek van Cirdoba eztel a diesel motorral. Hát... Traktor hangja van. A pd elemek rohadt drágák, de talán a turbón kívűl ez az, amivel főként megszívhatod. De csak 3 pd elem van benne, az legroszabb esetben is 600 ezer ft lehet, ha cserélni kell.
2016. jan. 15. 19:20
 2/16 Koaxk Ábel ***** válasza:

Én most az adott autóról nem is kívánok álláspontot foglalni, mert ezt látni kéne.

Viszont, nekem volt 1.4 PDTDI motoros VW Polo-m, ugyanez van a te általad kiszemelt Seat Ibiza-ban is.

Szerintem nem rossz motor, nálam totál megbízható volt, az enyém a 70 lovas változat volt 100 alatt meglepően jól húzott, autópályán már vérszegény.

Komolyabb szervízigénye nálam nem volt, de én ha jól emlékszem 67 ezerrel adtam el, ami valljuk be még igen kevés kilométer, így tartósabb használatra nem tudom mennyire megbízható.

Ami számomra negatívum, hogy veszett csúnya hangja van a 3 hengeres dízelnek, már ha ez szempont.

2016. jan. 15. 19:26
 3/16 A kérdező kommentje:
Igazából a hang a legkevesebb főleg mivel úgyis sport dobot rakok rá meg hát mikor kipróbáltam nem volt zavaró főleg vezetés közben.
2016. jan. 15. 19:43
 4/16 anonim ***** válasza:

Na hát ha erre sportdobot teszel, akkor mindenki sírva fakad majd körülötted, így is nagyon csúnya hangja van, nem kell ezt még hangosítani.

Amúgy sztereotípia inkább ez a PDTDI-től való félelem, kicsit jobban megnézed, azt láthatod, hogy a CR gyakrabban elromlik mint a PD. Eleinte féltek a PD-től, mert mégiscsak egy különc, érdekes rendszer volt, de mára a kilóméterek igazolták, hogy nagyon tartós rendszer. Ja és még magasnyomású pumpa sem kell bele, mint a CR-be, ami egy plusz tétel.

Na szóval ez az 1.4 TDI igazából egy 1.9-es TDI, csak egy az egyben levettek egy hengert. Tehát nagyon jó motor.

A km gondolom nem valós, de szerintem max 200 ezer reális km lehet benne, ha az óra 100 ezret mutat, 200 ezer pedig még mindig semmi ezeknek.

2016. jan. 15. 21:12
 5/16 A kérdező kommentje:
A kilométerben én is gyanakodok de mellette a beltér nagyon rendbe van egyedül az ajtónál a egyik műanyag elem amit azért többet fogdoshattak kicsit eléggé kopott ez kelti bennem a legnagyobb kétséget emelet egy kis túlzással mondhatom, hogy mintha szalonba lévő autóról lenne szó. Ezek mellet amit még biztató jelnek tudok mondani az az, hogy az eladó hozta fel és ajánlotta hogy vigyük el egy általunk választott szervizbe átnézetni.
2016. jan. 15. 21:48
 6/16 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben nyugodtan meg lehet venni, ha még ő ajánlja fel, hogy nézesd át ahol akarod.
2016. jan. 15. 22:08
 7/16 anonim ***** válasza:

Azért 3db PD elem nem 600e Ft, Közeli ismerősöm 40e ért vett felújított garanciális! pd-elemet(35e ért is lett volna, de a drágábbik közelebb volt)

viszont neki több mint 750e km volt/van a skoda superb járművében (1.9pd 101ps)

A 3hengeres motorra ne rakj sportdobot, mert egy varrógép fog mögötted szólni, de nagyon rondán.

2016. jan. 15. 22:50
 8/16 A kérdező kommentje:
Ok a sportdobot közbe már én is átgondoltam :D Am én úgy hallottam a pd elemet a sima diselessel ellentétbe nem lehet újítani csak újat lehet rá venni
2016. jan. 15. 22:53
 9/16 anonim ***** válasza:
7- es. Igazad van. Keveset is mondtam. Nézz utána szépen, hogy mennyibe is kerül újan egy PD elem. Nem takarja 200 ezer. Persze, lehet felújíttatni is, kb 70 ezer/db- ért, meg lehet venni bondtottat is, kétséges állapotban.
2016. jan. 16. 00:29
 10/16 anonim ***** válasza:
Ja, és ne legyenek illúzióid, a 750 ezer km alatt kb ez lehet a haverod kocsijában kb a 3. garnitúra PD elem, mert 200 ezernél többet nem bírnak. Ez is tény.
2016. jan. 16. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!