Benzin vagy dízel? Bővebben lent. Várom a tanácsokat
Mivel a kérdésedben szerepel az 1.9tdi és a 2.0tdi is így a golf5-re gondolok, hogy venni szeretnél. Én ebből az 1.9-es ajánlom 105lóval. Nekem ez volt, szerettem baja nem volt. Fogyasztása 150nél 5,7l 225 gumival.
Amit a kopó dolgokon kívül költeni kellett rá az egy adag tömítés szett a pd elem alá (200e km után szerintem érdemes kicserélni őket, szereléssel kb 10-15e ft) ami nagyobb tétel volt az a kettőstömegű cseréje kuplunggal 270e km-nél, ez olyan 150-160e. Bár az utóbbi minden dízelautónál benne van még a régi adagolós 1.9tdi nél is csak a golf3 ban nem volt(1z motorkód).
Arra azért kíváncsi leszek, hogy te hogy fogsz venni 1,6 miskáért 170 000km-es dízel VW-t, de sok szerencsét :D
"Benzin vagy dízel?"
Ki kell számolni. Ha 2 literrel tápol kevesebbet a dízel akkor az neked havi ~14 000Ft üzemanyagár megtakarítás, évente 178 000Ft.
Ha tényleg sikerül venned egy 170k km-es TDI-t, akkor 5 év alatt hajtod bele azt a km-t, amikor az igazán zsebbenyúlós dolgok kezdődnek majd, addigra 900 000Ft-to fogtál az üzemanyagon. Ilyen futásra már bőven megéri dízelt venni.
#12 attól függ hová tekerik :)
viccet félretéve dízel inkább 200e és 300e között lehet venni. Én a 300e körülit preferálnám jobban mert ott már a kettőstömegű biztosan cserélve volt. (-1 gond amivel a közeljövőben bajlódni kell)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!