Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy lány megvenné élete első...

Egy lány megvenné élete első autóját, de fogalma sincs a témáról, adnátok tippeket neki?

Figyelt kérdés

Használt autót keresek, fővárosi használatra elsősorban, de azért mennék majd vele vidéken is. Legfőbb szempont a biztonság... És szeretem a kombi autókat. Meg a mutatósakat :) De a praktikum előnyt élvez, pl. olcsó szervízelés. Árban olyan egy-másfél millióra gondoltam.

Előre is köszönöm a tippeket!

28/L

2015. dec. 27. 22:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%
Én tudnám ajánlani a Honda Jazz-t. Igazi női autó, tágas, megbízható, kényelmes, kis fogyasztású. Jó városban is, de az autópályától sem ijed meg. ;)
2015. dec. 27. 22:56
 2/18 anonim ***** válasza:
61%

2005 utáni Swifteket, Igniseket ajánlanám még az olcsó szervizelés miatt, autópályán a régi őse is használható (nekem az van), gondolom az újabbak se riadnak vissza a gyorsaságtól. Biztonság szempontjából viszont nem tudom milyenek már az új Swiftek, de olyat halottam, hogy biztonságosabbak már mint az elődeik.

Amit még tudok ajánlani az a Splash, azt ennyi pénzből újat is tudsz venni, ha fapadosat veszel.

2015. dec. 27. 23:00
 3/18 Tomcatters ***** válasza:
100%

Valami japán szívó benzinest ajanlanék én is mazda 3 szép és jó kis autók .. húgomnak is ilyen van . Ő meg van vele elégedve,és én is , néha vezetem is (itt egy pl ,de vannak ennél jóval olcsóbban is)

[link]

2015. dec. 27. 23:11
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Hol láttál másfél millióért új Splasht?

A fapados 2.2 körüli áron van, a jobban felszereltek 3 millió fölött.

Össze kell szedni azokat a szempontokat, amelyek fontosak, és első lépésben kiválasztani 3-4 típusnál nem többet, aztán ezt lecsökkenteni 1-2re.

A kalapban lévő autókról olvasni sok tesztet, véleményt, azokról kérni konkrétan véleményt.

Semmiféle támpont nélkül felsorolnak majd tucatnyi autót, s közel sem biztos, hogy ami másnak szimpatikus, az neked is tetszene.

Eddig kaptál ajánlatot 3-4 kisautóra, azt máris figyelmen kívül hagyták, hogy a kombik tetszenek (no de mekkora méretben?).

A Honda Jazz egyéb iránt jó kis autó, de nem kombi, mint ahogy az új Swift sem az.

Az Ignis motorikusan jó, de nem mutatós, és a lengéscsillapítója miatt nem is kényelmes. A Splash meg egy miniautó, városban jó, de nem hosszú utakra való.

2015. dec. 27. 23:21
 5/18 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó!

Körülbelüli árra gondoltam. Jobb ha tudja a Kérdező, hogy ha tesz még hozzá egy kicsit akkor akár új autója is lehet.

A Splash amúgy meg egy-két vidéki utat kibír. :)

2015. dec. 27. 23:25
 6/18 anonim ***** válasza:
59%
ha legfőbb szempont a biztonság akkor nagy mercedes magy volvó ... na de ha mégse is a kisautók akkor is kiesnek
2015. dec. 27. 23:43
 7/18 anonim ***** válasza:
66%

Biztonság és kényelem esetén csak a nagy prémiumokban gondolkoznék(merci, bmw, lexus), mivel városban sokat mész így csak a kisebb méretű osztályokban gondolkoznék.

Neked ezek közül melyik a mutatós azt te tudod, szerintem a lexus IS200 sport_cross elégfapados de simán bevállalnám!

Még a C osztályos merci vagy a 3er bmw amiben néznék touringokat.

E36-e46 nagyon jó konstrukció 2literes 6hengeres blokkal, egész olcsó a szervizelése, hogyha nem egy rozsdabogját veszel 5kilóért. Sajnos szeret rohadni.

Mercinél sajnos pont az 1.5misi az a korszak vételárban amiért nem a legjobbat kapod, nem a szívem csücske a W203, bár kilehet fogni jó állapotút csak az innkább 2misi! W124 touring meg hiába kezes, de kezdő nő létedre szerintem azzal nehéz lenne neked a városi parkolás, az már hosszú kocsi, pedig 1,5ért patika állapot kifogható a faceliftelt első Eklasse.

Hogyha az "átlagos biztonság" elég nézz egy megbízható japánt, itt én csak Toyotákat néznék, szerintem messze veri a többit.

Kényelem esetén meg(mivel írod a vidéki utakat), elgondolkoznék a franciákon, utálom őket szerelni de szerintem semmivel se rosszabb megbízhatóságra, mint a túlsztárolt német. Viszont kényelemben a francia a csúcson jár! hogyha egy francia fanatikus szerelőt találsz a közeledben aki nem lehúzós, akkor a szervizelés se lesz drága, mert alkatrészár baráti.

Azért arra kíváncsi lennék, milyen számodra a "mutatós".

2015. dec. 28. 00:02
 8/18 anonim ***** válasza:
50%

Valaki nagyon megvan szorulva akkor ilyen kifogható 1.5-1.6ért magánembertől!

[link]

Hidd el a kereskedő se adott érte többet!

2015. dec. 28. 00:05
 9/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!!

Nekünk (mármint a szüleimnek, tehát a családnak) mindig Opel Astra kombink volt, apukám mindig azt "frissítette" pár évente. Szerettük, tudjátok, ez olyan, hogy amivel felnősz, azt megszereted. De nem tartom különösebben érdekes vagy szép autónak, a szüleimet nyilván praktikus szempontok vezérelték.

"Mutatós" alatt azt értem, hogy (számomra) különlegesebb, nem olyan tömegautó, mint az Astra vagy a Suzuki (ami szintén praktikus). Mindig vonzódtam a Volvókhoz meg a Saabhoz, nem tudom miért. De néztem az árukat, a Volvo megfizethetetlen, Saabból árkategóriában megfelelőt pedig főleg sedan kivitelt találtam.

Azért tettem fel a kérdést, hogy kicsit nyissak a látószögemen, hogy ne aszerint válasszak, hogy melyik tetszik (sajnos hajlamos vagyok erre, de már megjártam így műszaki dolgokkal, pl. laptop... :)). Szóval mindenképp olvasok majd teszteket, csak gondoltam előtte keresek egy kis inspirációt, mert annyi fajta márka van, hogy nehéz laikusként eligazodni.

2015. dec. 28. 00:22
 10/18 A kérdező kommentje:
Ha eszetekbe jut még valami, írhattok ám :)
2015. dec. 28. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!