Ingyen se fogadjak el egy 2007-es téligumit erre a szezonra?
"így van, ahogy mondod, NYÁRI gumi elmegy 10 évig, téli NEM!"
A nyári sem! Legalábbis nekem 6 éves a nyári gumim. Nem no-name kínai gumi. (Goodyear.) És már mikrorepedések vannak rajta. Pedig nem kint aszalom a kocsit az utcán. Fűtött garázsom van. Nyáron is inkább képest vagyok több száz métert gyalogolni, de nem állok a tűző napra. Tavasszal már valószínű nem rakom fel. Az meg egy másik dolog, hogy már csak 3-4mm a profil, az azért van, mert viszonylag sokat megyek.
A 2007-es téli gumi szerintem szemrevételezés függvénye, hogy használható-e még. Ha nem repedezett és tapintásra nem nagyon rideg, sprőd, akkor használható.
Nálunk a családban két autó van. Mindkettőn Continental WinterContact TS 850 van. Ez kb. az etalon téligumi. Az enyémen két éves az asszonyén vadi új. Az enyémen már érezhetően keményebbek a gumik mint az asszonyén. Elég csak megtapintani őket érződik az elég nagy különbség. Else tudom képzelni akkor milyen lehet egy 8 éves Debica:) Feltenni? Még viccnek is rossz.
Az enyémeket már jövőre nem rakom vissza az biztos. Eladom, valaki még jónak ítéli őket úgyis:) Ahogy elnézem vannak egy páran:)
Mikor tanulják már meg az emberek, hogy a gumi az egyik legfontosabb része a kocsinak? Erre nem szabad sajnálni a pénzt.
Ha nincs pénzed, akkor fogadd el és használd, jobb mint a nyári, de sokkal rosszabb mint egy új téli.
Nekem 8 éves Michelin garnitúrám volt 5-6mm profilmélységgel, ezt kaptam kocsivásárláskor. Ez már bőven kuka kategória, vettem egy új szett Falkent. Tapadásra ég és föld, ezzel nyugodtan megyek a nedves kanyarokban is.
Ja, és -21 fokban a jégen elindulok vele, hallani és érezni ahogy "ragad".
"Én vígan eljárok egy 8 éves gumival mégsem én töröm a kocsimat, hanem a nagymenő száguldozók az új téli gumikkal :D"
Nyugtával a napot;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!