2007 körüli Mercedes CLK/CLS modellek elektronikájával jogosan rémisztgetnek?
Többektől hallottam, hogy 2007-ig bezárólag problémás minőségűek voltak, leggyakoribb esetben elektronikai hibák adódnak.
Jogos a félelem és inkább keressek újabb évjáratot, vagy inkább csak apróbb hibák jellemzőek?
Úgy őszintén...ezt hány autónál hallottuk már!!
Semmilyen különleges elektronikai baja nincs se a cls-nek se a clk-nak!Nem tudom kik lehettek ezek a professzorok,akik ezt beadták neked!
Nem adta be senki, viszont rengeteg helyről hallottam, hogy kb. 2001-től 2007-ig bezárólag alapvetően gyengébb minőségűek voltak az autóik, ami többnyire elektronikai problémák formájában jelent meg.
Azért teszem fel a kérdést, mert ha ennek van bármi alapja, akkor nem ragaszkodnék ezekhez és inkább eggyel későbbi C-class-t keresek.
Közben utánanéztem több helyen, úgy néz ki, hogy a CLK kisebb elektronikai problémáktól eltekintve többnyire tünetmentes, az első generációs CLS-nek viszont van 1-2 érzékenyebb pontja.
Nem csinálnék belőle ekkora ügyet, de mostanában nincs időm szervizbe rohangálni, úgyhogy szeretném minimalizálni a hibalehetőségek számát.
#5: Igen, köszönöm, a szervizelés költségeivel tisztában vagyok.
#6: A már említett elektronikai problémákon felül állítólag előfordul, hogy a légrugó megadja magát, valamint az M272 és M273 motoroknál a gyári kiegyenlítőtengelyt előbb-utóbb ki kell cserélni, mert idő előtt elkopnak.
" A már említett elektronikai problémákon felül állítólag előfordul"......milyen említett problémák?!?!?Mert még mindig nem mondtál semmit,csak hogy te ezt hallottad......hogy elektronikai gondok!!!
" a légrugó megadja magát,"....soha egyetlen egy légrugós Cls-t meg Clk-t sem láttam összerogyott lufikkal....az a piskóta merci(w220)amin feszt szétszakad!
Az egyedüli ,de az is csak félig helyes információ,hogy a motorjaival probléma van!A 350V6 meg 500 V8-as motoroknál,nem a kiegyenlítő tengely kopik el,hanem a végén a fogaskerék,amit a vezérműlánc hajt!Ez a fogaskerék kopik el,és ha nem cserélik,akkor a lánc képes több fogat is átugrani,és gyakorlatilag annyi is a motornak!De ezt egy kis odafigyeléssel meg lehet előzni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!