Pannónia TLF főtengely szimmeringek melyik oldalra mennek?
Sosem kellett ennyire szétszednem, de sorstársként javaslom nézz be a jutubra..ott különféle vezérszavakkal próbálj rákeresni erre, mert van fönt ilyen szerelési videó, az biztos..
járj szerencsével
Habár már megoldottad, tényleg úgy van, hogy a 62-es külsejű megy a gyújtásoldalra. A primerhajtás felé eső alu csodát a kisebbik szimmeringgel legalább 4 féle variációban be lehet rakni: ugye az alu pohár nézhet két irányba és azon belül a szimmering is. De berakni úgy célszerűbb, hogy a szimmering belseje (ahol a rugó van) az elősűrítő tér felé legyen.
A blokkot szépen meg lehet tisztítani, először kívülről lapos puha eszközzel (fa spatula mondjuk) levakarni a dzsuvát, benzinnel elmosogatni nagyjából, szétszedni, ha sok az olajsár ott is lekaparni a nagyját és jöhet a benzin. Én utána Ultradermes vízzel szoktam zsírtalanítani, úgy megy a blokk gyöngyözésre.
A csapágyakat gyönyörűen lehet szerelni szétverés nélkül is: ki kell készíteni minden alkatrészt és elővenni egy mélységmérős tolómérőt. Mindent előzetesen megmérni, kiszámolni mennyit kell hézagolni hogy a megfelelő hézagok maradjanak és a henger középvonalába kerüljön a hajtórúd.
Én utána hőkülönbséggel szoktam szerelni, ha nincs komoly kopás, akkor csapágyragasztó nélkül. Van aki az izomból bekalapálásban hisz, mert ahhoz se hozzáértés, se mérőszerszám, se türelem nem kell.
A szimmeringekre külön figyelmet kell fordítani: ha a főtengely felülete karcos, akkor elég hamar leélheti a tömítőajkat. A kosz ugyanígy, tehát csak tiszta munkaterületen, tiszta alkatrészeket, tiszta kézzel és szerszámokkal összerakni. És ugye a szimmering belsejét kicsit megkenve olajjal, könnyebb lesz neki, mint szárazon.
Egyébként tényleg létezik és kivitelezhető a főtengely kuplung felőli oldalán a két szimmering beépítése: keskenyebbet kell berakni, az alu poharat alakítani vagy másikat gyártani helyette.
Van aki hisz benne, én nem igazán. Jó tömítőfelületekkel elég az egy darab is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!