Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltó? Csak debileknek?

Automata váltó? Csak debileknek?

Figyelt kérdés
Úgy értem automatát csak az vesz,akinél a gokart kezelése is komoly fejtörést okoz? Vagy szeretnek az emberek átülni manuálisból is ilyenbe,kényelmi szempontból?
2015. dec. 16. 23:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Lehet itt ping-pongozni, persze. Mennyiért vetted a több száz lóerős automata autót? Mennyi az értékvesztése egy év alatt? Mennyi teljesítményadót fizetsz a sok száz lóerő után? Mennyibe kerül egy olajcsere a váltóban? Mennyibe kerül a felújítása egy automata váltónak?
2015. dec. 17. 11:10
 12/19 anonim ***** válasza:
69%

Meg lehet itt szarakodni,hogy mi mennyibe kerül stb.....csak nem ez volt a kérdés!!

Ezt meg hagyjuk már ezt a dumát,higy "na meg ha az automata beszarik...."

Mert miért szarna be feltétlenül??Nyilván benne van a pakliban,de azért egy automatat rendesen el kell hanyagolni és/vagy ütni vágni kell,hogy letérdeljen!

Meg mi??A kézi váltó tán sosem romlik el?!?

Abba meg cserélheted a kuplungit x ezrenként,amit az automatába nem kell!!És egy kuplung sem 2 forint +munkadj.....

2015. dec. 17. 12:02
 13/19 anonim ***** válasza:

"Mennyiért vetted a több száz lóerős automata autót?"

Mennyiért veszel egy több száz lóerős manuális autót?

"Mennyi az értékvesztése egy év alatt?"

Mennyi az értékvesztése egy év alatt egy manuálisnak?

"Mennyi teljesítményadót fizetsz a sok száz lóerő után?"

Mennyi teljesítményadót fizetsz a sok száz lóerős manuális után?

Egyébként nem erről volt szó. Hanem arról, hogy sokat eszik meg a hatalmas ökörség indokod, hogy bénán és lassan vált.

Nem tudom ezt előadnád a ZF mérnökeinek, hogy lassan vált a 8 sebességes Steptronic a képedbe röhögnének-e.

De már az ősrégi konstrukciójú 4 sebességes automata Volvom se váltott bénán és lassan. Észre se lehetett venni mikor váltott.

A fogyasztási adatok meg láthatóak az előző hozászolásomban. Apám 1.7 diesel, manuál Astrával harmad akkora teljesítménnyel járkál el 6,5-7 literrel.

A váltófelújítás meg nem tudom mennyibe kerül. Én 450 ezer km-t mentem már el automata kocsikkal, de ilyet még sose kellet csinálni.

2015. dec. 17. 12:07
 14/19 anonim ***** válasza:
48%

Nem hiszem.

De ha igen akkor Észak Amerika 90% debil.

2015. dec. 17. 13:53
 15/19 anonim ***** válasza:
7%
Az tény, hogy 90%-uk debil, és a másik 10% ebből jól megél, de nem ez volt a kérdés :))))
2015. dec. 17. 14:38
 16/19 szántóvető ***** válasza:
100%
nem,kényelmi szempontok is szerepet játszanak.mindazonáltal senki nem lát bele az emberek fejébe ezért nem is lehet igazán jó választ adni.
2015. dec. 17. 15:09
 17/19 anonim ***** válasza:
85%
én például pont a vezetési élmény miatt vettem automatát és tényleg nagyon élvezetes vele közlekedni
2015. dec. 17. 18:42
 18/19 anonim ***** válasza:
85%

Régesrég már az autómaták ugyanannyit vagy kevesebbet esznek mint a kéziváltós, mert nagyon gyorsan váltanak, és mindig a megfelelő fordulaton tartják a motort. Nem elhanyagolandó, hogy egy automata mindig visszavált, tehát nem csinálja, azt, hogy 1000-res fordulatról gyorsít fel 5-ösben, mert lusta visszaváltani.

Akik nagy automataváltó utálók voltam, azoknak odaadtam a Tiptronicos Audimat egy körre. Hát utána a fejüket vakarták csak, nem tudták, hogy ismerjék be, hogy bizony okos találmány az autómata.

És pont a gyorsaság miatt szeretem, egy 0-100-as sprintet például sokkal jobban megcsinál gyakorlatban az autómata, és nem is érzed mikor vélt, tehát folyamatosan húz. Nem mint kéziváltónál, hogy 1-es padló, nagy rántás, 2-es padló, nagy rántás, stb. Ez jobban elveszi az élményt, és gyakorlatban soha nem tudsz olyan gyorsan váltani mint az autómata.

Kényelmi szempontokról ne is beszéljünk, dugóban isteni áldás az automata.

2015. dec. 17. 21:04
 19/19 anonim ***** válasza:
85%
Rengeteg embernek hiába magyarázod, akkor sem érti meg. Nekem 4 éve van automatám, de bánom, hogy már a kezdetekkor nem azt vettem. A fogyasztása nem több, mint a kézi váltósé, sőt!! 422 000 km-él tart a kocsi, a váltóhoz még nem nyultak.
2015. dec. 24. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!