ATF olaj kézi váltóba?
Figyelt kérdés
Váltó olajat cseréltem a kocsimban, mert nagyon akadozva vette a fokozatokat. Nem volt benne szinte alig olaj... ATF olaj volt otthon, gondoltam hogy egy próbát megér, szóval beleöntöttem. A sebességeket már szépen veszi, de árthat a váltónak ha benne hagyom az ATF-et?2015. dec. 5. 19:53
1/8 anonim válasza:
Egy pár fórumon ATF olajat ajánlanak néhány kéziváltóba. Legutóbb én is abból töltöttem rá a váltóra és semmi baja. :)
2/8 anonim válasza:
Meg lehet keresni milyen tipusú a gyári.Olyat kell bele tenni!
3/8 anonim válasza:
Könyvében le van írva valószínűleg,hogy milyen minősítésű és viszkozitású olaj kell bele ( pl. AP GL4 /SAE 75W-90 stb.) És igen árthat a fogaskerekeknek ha nem megfelelőt raksz bele , hiszen elég komoly nyíróigénybevételnek van kitéve az a egyszerű folyadéknak gondolt váltóolaj , és pl. ha. túl vékony az olaj , akkor szépen kipréselődik a kapcsolódó fogaskerekek közül , és a fémes alakatrészek direktben fognak kapcsolódni egymáshoz , ami fokozott kopáshoz vezet , ezáltal a sebességváltómű , idő előtti tönkremeneteléhez.
5/8 anonim válasza:
Különösebb gondot nem fog okozni, csak hamarabb kell cserélni. Vannak olyan típusok, ahol gyárilag ATF olaj van előírva a kézi váltóba, pl. Land Rover. Egy fuvarozó ismerősöm motorolajat használ a Ducato-k váltójába és van olyan autója, amelyik 1 millió km körül jár már probléma nélkül.
6/8 A kérdező kommentje:
Amúgy egy régi Omegáról van szó, nem mai gyerek ha ez számít valamit. Nincs kézikönyvem, esetleg később milyenre cseréljem le? Most nincs nagyon lehetőségem rá, amúgy azóta szépen megy a kocsi.
2015. dec. 11. 20:14
8/8 anonim válasza:
Èn válto olajcserènèl nem tennèm bele.
De a #3 as amit ir arra azt mondom hogy az ATF olaj is jobb mintha nem lenne benne vagy csak fèlig. Vagyis utántölteni jó lehet de ha lehet amikor tudod cserèld le rendes bele valóra. Nem fontos a kèzikönyv sok olajkereső oldalon találsz. Ajánlást hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!