A "végáttétel" mit jelent autóknál?
Az autónk kézikönyvében van ilyen a sebességváltó műszaki adatainál egy táblázatban.
Kettő szám is van a megfelelő részen, perjellel elválasztva. "4,342 / 3,017" ilyesmi. Mitől függ, hogy melyik van a miénkben?
Nincs sajnos semmi jelmagyarázat. Mazda CX-5-ről van szó, úgyhogy ennél még csak az se lehet, hogy kombi/szedán más váltó.
Fogalmam sincs, miért írnak kettőt.
A végáttétel parasztos nyelven a legutolsó áttétel, ami autóknál általában a differenciálmű áttétele.
Csak tipelem, hogy azért van két adat, mert pl. a kombi vagy a kisáruszállító változatok nagyobb áttétellel szoktak készülni. Esetleg még a motorválaszték lehet rá a magyarázat, dízelnél kisebb áttétel...
"ennél még csak az se lehet, hogy kombi/szedán más váltó. "
Viszont más-más motornál eltérhet: pl más a benzines és más a dízel váltójának az áttétele (ha van ilyen, nem ismerem a motorválasztékát).
az én vasamban is van ilyen,.az én automata váltómnak más az áttétele, mint a kézinek..ezt jelzi ez a két szám..
a végáttétel még a difiben is módosulhat, ez tényleg erősen váltófüggő.kézi/aut.
Üdvözletem!
2 db számmal találkozunk de, ez nem két váltóra utal.
Ez azt jelenti hogy 2 db fogaskerék összekapcsolásával jön létre a hajtás.
A fogaskerekek fogszámának az osztott értékét jelzi a szám.
Pl : 33/44 így jön ki az 5. sebességi fokozat"végáttétel".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!