Automata váltó? Csak debileknek?
Nem tudok olyan emberről, aki azért vesz automatát, mert gondjai vannak a váltással, pedig ismerek jópárat akinek olyanja van. :D
Szerintem kényelmi szempontból. Mondjuk nekem élvezeti szempontból nem kéne soha automata. :D
Nem tudom ez a sztereotípia honnan jött,meg meddig fogja még tartani magát,hogy automatát az vesz aki hülye a váltáshoz!?
Nem értem miért is kéne ennek így lenni?!
Megszokás kérdése. Van aki szeret mindent maga csinálni, van aki meg szeret eljutni A-ból B-be a legkényelmesebben.
Amúgy ez nem "szeretnek, nem szeretnek" kérdése, egy-két évtized múlva a már többségben lévő elektromos autókban úgyis csak menetirány választó kapcsoló lesz váltó helyett.
Én úgy vélem, hogy te fakerekű, gőzzel hajtott automobilt szeretnél.
Az automata váltó egyes járműtípusoknál nagyon nagy áldás. Az első autók megjelenése óta rengeteg olyan fejlesztés történt, amelyik a vezetőt segíti.
Az automata váltó is ilyen. De adok tippeket. Elég csak cserélgetned ezeket a kifejezéseket a kérdésben, egyébként írd ki ugyanígy:
szervokormány, fékrásegítő, tempomat, kipörgésgátló, blokkolásgátló, parkolósegéd, tolatókamera, tükörfűtés, ablakfűtés, közpinti zár, és így tovább.
Én azt tartom egy debilnek, egy visszamaradott ősembernek aki szerint az automata nem jó dolog.
Azokat se értem akik a vezetési élményről hadoválnak:) Úristen! Gőzük nincs miről beszélnek. Csak próbálnának ki egy jó PDK-s autót. De az én 8 sebességes Steptronic BMW-m is olyan élményt adna nekik amit még soha nem éreztek.
Imadok valtogatni de pesten agyfaxszt kapok a dugoba!
Pesten laknek tuti automatam lenne.
Igz az is bosszanto mikor pesten belul felugrik a fogyi 20liter kornyekere videken meg csak 10.
Ha már a fogyasztás téma....
Az én eddigi automata váltós kocsijaim és átlagfogyasztásuk:
- 2000-es Volvo S80 2.5D - 6,5-7,5 liter, 143 lóerő
- 2007-es Audi A6 3.0 TDI quattro tiptronic 7-8 liter, 233 lóerő
- 2014-es BMW 530d xDrive - 7,5-8,5 liter, 258 lóerő
Ez sok lenne?
Azért kíváncsi lennék mások az "élménydús" manuálokkal mennyivel járkálnak el. Arra meg pláne kíváncsi lennék, hogy 200+ lóerős kocsikkal mennyivel járkálnak el manuállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!