Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltó? Csak debileknek?

Automata váltó? Csak debileknek?

Figyelt kérdés
Úgy értem automatát csak az vesz,akinél a gokart kezelése is komoly fejtörést okoz? Vagy szeretnek az emberek átülni manuálisból is ilyenbe,kényelmi szempontból?
2015. dec. 16. 23:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudok olyan emberről, aki azért vesz automatát, mert gondjai vannak a váltással, pedig ismerek jópárat akinek olyanja van. :D

Szerintem kényelmi szempontból. Mondjuk nekem élvezeti szempontból nem kéne soha automata. :D

2015. dec. 16. 23:26
 2/19 anonim ***** válasza:
89%
Csak a debilek tesznek fel ilyen debil kerdest.
2015. dec. 16. 23:31
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ez a sztereotípia honnan jött,meg meddig fogja még tartani magát,hogy automatát az vesz aki hülye a váltáshoz!?

Nem értem miért is kéne ennek így lenni?!

2015. dec. 16. 23:34
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Megszokás kérdése. Van aki szeret mindent maga csinálni, van aki meg szeret eljutni A-ból B-be a legkényelmesebben.

Amúgy ez nem "szeretnek, nem szeretnek" kérdése, egy-két évtized múlva a már többségben lévő elektromos autókban úgyis csak menetirány választó kapcsoló lesz váltó helyett.

2015. dec. 16. 23:35
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vélem, hogy te fakerekű, gőzzel hajtott automobilt szeretnél.

Az automata váltó egyes járműtípusoknál nagyon nagy áldás. Az első autók megjelenése óta rengeteg olyan fejlesztés történt, amelyik a vezetőt segíti.

Az automata váltó is ilyen. De adok tippeket. Elég csak cserélgetned ezeket a kifejezéseket a kérdésben, egyébként írd ki ugyanígy:

szervokormány, fékrásegítő, tempomat, kipörgésgátló, blokkolásgátló, parkolósegéd, tolatókamera, tükörfűtés, ablakfűtés, közpinti zár, és így tovább.

2015. dec. 16. 23:35
 6/19 anonim ***** válasza:
22%

Én azt tartom egy debilnek, egy visszamaradott ősembernek aki szerint az automata nem jó dolog.

Azokat se értem akik a vezetési élményről hadoválnak:) Úristen! Gőzük nincs miről beszélnek. Csak próbálnának ki egy jó PDK-s autót. De az én 8 sebességes Steptronic BMW-m is olyan élményt adna nekik amit még soha nem éreztek.

2015. dec. 17. 08:06
 7/19 anonim ***** válasza:
7%

Imadok valtogatni de pesten agyfaxszt kapok a dugoba!

Pesten laknek tuti automatam lenne.

Igz az is bosszanto mikor pesten belul felugrik a fogyi 20liter kornyekere videken meg csak 10.

2015. dec. 17. 08:21
 8/19 anonim ***** válasza:
30%
Na akkor én vagyok itt a skizofrén. Nagyon jó dolognak tartom az automatát, mert nem kell a váltóra (váltásra) figyelni, ezáltal jobban lehet a forgalomra, na meg kényelmesebb is. DE, olyan automata váltó nem létezik szerintem aminek csak előnyei vannak a kézi váltóhoz képest. Márpedig az én agyam ledobja a láncot, ha megnő a fogyasztás, bénán és lassan választja a fokozatokat vagy nem lehet vontatni az autót miatta. Szóval én elvagyok a kézivel, mert az is ad egy sikerélményt ha rendesen tudom kezelni. Piszkosul elcsépelt dolog, de a vezetés élményét jobban megtámogatja a kézi váltó. Én már kinőttem abból a korszakomból hogy tizedmásodperceket faragjak le a menetidőből, na meg az autóm se egy rakéta, de legalább könnyű kezelni benne a kuplungot és a váltót. Arról meg kár is beszélni hogy új autóknál több százezer forint is lehet az automata felára.
2015. dec. 17. 09:27
 9/19 anonim ***** válasza:
0%
Na én azt sose értettem hogy sokaknál miért duplázódik meg a fogyasztás ha "Pesten" vezetnek. Nekem kb 3-5 decit jelent átlagban a pesti dzsumbuj, ezért nekem nem kéne automata mert az meg alapból tesz rá ennyit és akkor még hol van Pest... Állandóan álljak a fékpedálon, a váltó meg kavargassa közben feleslegesen az olajat? Kösz, nem.
2015. dec. 17. 09:33
 10/19 anonim ***** válasza:
44%

Ha már a fogyasztás téma....

Az én eddigi automata váltós kocsijaim és átlagfogyasztásuk:

- 2000-es Volvo S80 2.5D - 6,5-7,5 liter, 143 lóerő

- 2007-es Audi A6 3.0 TDI quattro tiptronic 7-8 liter, 233 lóerő

- 2014-es BMW 530d xDrive - 7,5-8,5 liter, 258 lóerő

Ez sok lenne?

Azért kíváncsi lennék mások az "élménydús" manuálokkal mennyivel járkálnak el. Arra meg pláne kíváncsi lennék, hogy 200+ lóerős kocsikkal mennyivel járkálnak el manuállal.

2015. dec. 17. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!