Autóeladásnál mennyire legyek őszinte? Egy múltbéli olajfolyást miként magyarázzak?
Gondolkozom,hogy eladjam az autómat, azonban van egy kis gondom.
Szeretnék korrekt lenni, ezért átnéztük egy szerelő barátommal.Aknára álltunk, és az a helyzet,hogy alul minden olajban "úszik".
Ez azonban egy régebbi hiba, még az előző tulajdonos megcsináltatta, sehol nem folyik az olaj, nem szivárog, betonra álltam, karton raktam alá a garázsba és semmi.Nem eszi ,nem tűnik el az olaj, 100%,hogy a régi folyás nyomai vannak a kocsin.
Az előző tulajdonos nagyon sok dolgot megjavíttatott, így a felsorolásából nem igazán emlékeztem erre a dologra, de rémlik,hogy mondta, hogy volt olajfolyás.
Az autót 500 ezerért hirdetném, de 400 a legalja, viszont az csak akkor ha 2-3 hónap múlva is meg lesz.(tehát nem fogom az első vevőnek 400-ért odaadni)
450-60-70-el lennék elégedett.
Viszont az autónak vannak olyan hibái mint: karcok,elől hátul enyhén horpadt a lökhárító (női tulaja volt, én csak egy karcolást okoztam neki a bejárati kapummal,de ennyi az én bűnöm)
Ezen kívül a gumiknak ez az utolsó telük, de ezt még biztonsággal kibírják.
A gömbfejeket nem ártana cserélni, de nem fog kitörni a kerék, ha még várnak vele.
Egy futóműbeállítás sem lenne rossz.
Ezek az eltitkolhatatlan hibák.
Viszont vannak, olyanok mint: a csomagtérajtó nem mindig nyílik, a hátsó ajtókat nem nyitja mindig a központi, a biztosítékokat fedő műanyag el van törve, a kesztyűtartó ajtaja nem zár jól, a szélvédőn kavicsfelverődés van, ami miatt cserélni kell az egészet, mint megtudtam, ám nem akkora a sérülés, így mondhatom,hogy azt csak ki kell javíttatni.
(de egyébként biztos,hogy cserés)
Valamint a váltófejen van egy nagyobb repedéses törés.
Ezen kívül minden extra működik, motor,váltó,kuplung kiváló, olaj frissen cserélve, új akksi, új ablaktörlőlapátok, komolyabb hangtechnika,keveset futott stb...de hát akkor is egy használt autóról beszélünk.
Én sajnos túl korrekt ember vagyok, úgy kell rákényszerítenem magam az ilyen simlisségekre, viszont tudom,hogy ez nem mindig célravezető, mert ezen őszinte felsorolás után, úgy alkudnának, hogy még a 400-at sem kapnám meg érte.
Hiába csak esztétikai dolgok, mindenki alkudni akar és fog, ezt pedig biztos,hogy megragadják majd, én is azt tenném.Így meg csak lefelé megy majd az ár.
Ha észreveszi nincs mit tenni, de gondoltam az ilyen esztétikai dolgokat nem írnám le, majd idejön, és meglátja,hogy repedt műanyag elemek vannak. (ám azon gondolkozom,hogy bontóban cseréltetem ezeket még az eladás előtt)
De a szélvédő eltitkolásán vacilálok még.Ránézésre kicsit a felverődés, de a szélvédős majd megmondja,hogy miért nem lehet javítani, ha oda jut az ember.
(a rendőr nem büntet érte -még-,)
Aknára is állhatunk, de kicsit félek ,hogy mit szólnak majd hozzá, ha meglátják,hogy tiszta olaj ott minden, még akkor is, ha tisztázom a hirdetésben.
(Típust nem írok, mert nem vagyok kíváncsi a magukat trollnak nevező, egyáltalán nem vicces emberekre, az árról már döntöttem, azzal kapcsolatban nem kell válaszolni)
Olajat, olajsarat le lehet mosni, takarítani.
Kavicsfelverődés is javítható, ha nincs több centis repedés (megindult repedésnél már rizikós, mert a fúrásnál végig repedhet)
Törött műanyag elemeket lehet cserélni bontóból.
Nem kötelező beszámolni minden apró hibáról, megy a vevő, megnézi, s eldönti, hogy kell-e neki az autó.
Normális vevő tisztában van vele, hogy nem gyári állapotú autója lesz.
Legfontosabb az olajsártól lemosni a motort.
Riasztja a vevőt, ha olajfolyásra utaló nyomokat lát, de a lemosást már régen meg kellett volna ejtened, úgy meg is bizonyosodhattál volna arról, hogy nem fújja az autód sehol az olajat.
Mert bizony az is egy eshetőség, hogy bár nem eszi érzékelhetően, mérhető mértékben az olajat, de finoman szétpermetezi a motoron az olajszemcséket, amibe bele ragad a por, a sár - s egy lemosás után meg lehet látni, hol szökik az olaj.
Javításkor illett lemosni a motort, furcsállanám, hogy olajosan, szutykosan rakták össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!