Autóeladásnál mennyire legyek őszinte? Egy múltbéli olajfolyást miként magyarázzak?
Gondolkozom,hogy eladjam az autómat, azonban van egy kis gondom.
Szeretnék korrekt lenni, ezért átnéztük egy szerelő barátommal.Aknára álltunk, és az a helyzet,hogy alul minden olajban "úszik".
Ez azonban egy régebbi hiba, még az előző tulajdonos megcsináltatta, sehol nem folyik az olaj, nem szivárog, betonra álltam, karton raktam alá a garázsba és semmi.Nem eszi ,nem tűnik el az olaj, 100%,hogy a régi folyás nyomai vannak a kocsin.
Az előző tulajdonos nagyon sok dolgot megjavíttatott, így a felsorolásából nem igazán emlékeztem erre a dologra, de rémlik,hogy mondta, hogy volt olajfolyás.
Az autót 500 ezerért hirdetném, de 400 a legalja, viszont az csak akkor ha 2-3 hónap múlva is meg lesz.(tehát nem fogom az első vevőnek 400-ért odaadni)
450-60-70-el lennék elégedett.
Viszont az autónak vannak olyan hibái mint: karcok,elől hátul enyhén horpadt a lökhárító (női tulaja volt, én csak egy karcolást okoztam neki a bejárati kapummal,de ennyi az én bűnöm)
Ezen kívül a gumiknak ez az utolsó telük, de ezt még biztonsággal kibírják.
A gömbfejeket nem ártana cserélni, de nem fog kitörni a kerék, ha még várnak vele.
Egy futóműbeállítás sem lenne rossz.
Ezek az eltitkolhatatlan hibák.
Viszont vannak, olyanok mint: a csomagtérajtó nem mindig nyílik, a hátsó ajtókat nem nyitja mindig a központi, a biztosítékokat fedő műanyag el van törve, a kesztyűtartó ajtaja nem zár jól, a szélvédőn kavicsfelverődés van, ami miatt cserélni kell az egészet, mint megtudtam, ám nem akkora a sérülés, így mondhatom,hogy azt csak ki kell javíttatni.
(de egyébként biztos,hogy cserés)
Valamint a váltófejen van egy nagyobb repedéses törés.
Ezen kívül minden extra működik, motor,váltó,kuplung kiváló, olaj frissen cserélve, új akksi, új ablaktörlőlapátok, komolyabb hangtechnika,keveset futott stb...de hát akkor is egy használt autóról beszélünk.
Én sajnos túl korrekt ember vagyok, úgy kell rákényszerítenem magam az ilyen simlisségekre, viszont tudom,hogy ez nem mindig célravezető, mert ezen őszinte felsorolás után, úgy alkudnának, hogy még a 400-at sem kapnám meg érte.
Hiába csak esztétikai dolgok, mindenki alkudni akar és fog, ezt pedig biztos,hogy megragadják majd, én is azt tenném.Így meg csak lefelé megy majd az ár.
Ha észreveszi nincs mit tenni, de gondoltam az ilyen esztétikai dolgokat nem írnám le, majd idejön, és meglátja,hogy repedt műanyag elemek vannak. (ám azon gondolkozom,hogy bontóban cseréltetem ezeket még az eladás előtt)
De a szélvédő eltitkolásán vacilálok még.Ránézésre kicsit a felverődés, de a szélvédős majd megmondja,hogy miért nem lehet javítani, ha oda jut az ember.
(a rendőr nem büntet érte -még-,)
Aknára is állhatunk, de kicsit félek ,hogy mit szólnak majd hozzá, ha meglátják,hogy tiszta olaj ott minden, még akkor is, ha tisztázom a hirdetésben.
(Típust nem írok, mert nem vagyok kíváncsi a magukat trollnak nevező, egyáltalán nem vicces emberekre, az árról már döntöttem, azzal kapcsolatban nem kell válaszolni)
Attól függ, hogy mennyire akarsz jót a vevőnek. El is titkolhatod, de később szidni fog.
Én nemrég vettem egy ötös Golfot. "Néha nem jó a tempomat" "Néha nem záródik a bal első ajtó"
Aha... Soha sem. A tempomatjavítás nem tudom mennyibe kerül, lehet írok egy kérdést. Az első ajtó viszont olcsó lesz, ha megcsináltatom. Apró hibák, nem az a bajom, hogy vannak, hanem hogy nem mondta meg.
Nekem sem mondtak meg mindent, így pl. a biztosítékokat fedő törött műanyagot észre sem vettem.
Nem gond, mert nem befolyásolja a működést, de szar dolog az ilyennel utólag szembesülni.
Viszont azt megkérdezném: ha tudod ezeket a hibákat (hogy állandó jelenségről van szó) nem alkudtál volna (még)?
Idén kinéztem egy autót és mondtam az eladónak, hogy bármi hibája van a kocsinak kérném, hogy akkor mondja el, ne nekem kelljen rájönnöm, megtapasztalnom mert rühellem. Mondtam neki bármi baja van, legyen akár hengerfejes vagy valami csak mondja meg, hogy tudjam mit javítsak még, de itt a pénz mindenképpen megveszem, mert nekem ez az autó kell! Korrekt volt a srác, elmondta mire figyeljek, mit kell sürgősen cserélnem és mi az ami még ráér, de idővel muszáj lesz. Végigmentünk az autón szinte alkatrészről alkatrészre és bár nem hibátlan autót vettem, örültem mint majom a farkának. Egyébként én is 500-ért vettem. Kb. 200-at kellett ráköltenem, de ezzel tisztában voltam.
Hirdetésben a lényegesebb dolgokat írd le, ha meg az alkudozóktól félsz, akkor rakd ki mondjuk 550.000ért és akkor puff 50-et elengedtél. Az 500 meg akkor megmondod, hogy betonfix. Ha annyiért nem kell semmi gond, viszi más.
Köszönöm!
Arra is gondoltam,hogy odaírom,hogy minimálisan alkuképes, vagy helyette,hogy 470 a legalja.
Az enyémre egyébként 100-150-et kell költeni, a szélvédővel együtt, és akkor mondhatni tökéletes. (lökhárítócsere,szélvédőcsere,és a gumik amik nagyobb összegek)
Rendben,köszönöm!
Esetleg azt odaírhatom,hogy 400-ért nem eladó?Tehát,hogy tudják, addig nem megyünk el..(vagy ez sem kell?)
1.
Ha egy olajszivárgást kijavítanak az a minimum a nyomát is eltüntetjük.
Én úgy tanultam tanáromtól a szerelés ott kezdődik aminek nincs nyoma és a régi hibának se.
Tehát egy kontár javította.
Minimum mosd le tisztára és várj vele 1-2hetet.
Én utálom mikor auto nézés előtt 10perccel volt lemosva a motortér, blokk, váltó, stb.
Minél több hibát érdemes elmondani, mert hozzáértő úgyis kiszúrja és csak anyázni fog ha 200km ről ment(2x200km+idő)
Jó áron a hibás, törött, hiányos jármű is elmegy, magas áron meg a vadi új is csak palimadaraknak.
Én biztos cirkuszt csapnék, ha telefonban minden szép és jó de élőben meg hulladék.
Minimum akkor mond azt, hogy "sok apró hibája van, de te nem értesz hozzá".
Amikor már a hirdetésben érződik a kiszépítés szaga azt el se megyek megnézni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!