Milyen érzés egy autóval több mint 200 km/h-s sebességgel menni? Leírná akinek van már vele ttapasztalata?
Semmi kulonos, szokas kerdese. En rendszeresen megyek 200zal vagy felette, szamomra egy teljesen normalis utazotempo.
Persze kerdes az hogy hol mesz annyival es milyen autoval :)
1. válaszoló sosem ment még ennyivel. Nem folyik szét semmi, ne röhögtess minket, csupán a csillagok háborújába képzeled magadat.
A válasz epdig az hogy az a különbség, hogy gyorsabban közelednek feléd a tereptárgyak és a szaggatott vonal is frekventáltabban jön feléd.
Egy jó autóban, jó úton nem lehet normálisan érzékelni a sebességet. Amikor új autót vettünk sokszor csak néztünk, hogy jaj már megint 180 fölött van a mutató.
Nyilván egyre veszélyesebb, kisebb időd van reagálni, finomabban szabad csak a kormányhoz nyúlni, stb.
De én konkrétan nem éreztem semmi különöset 200-nál. Nem más, mint 180 vagy 160.
Ja, és tényleg nem folyik szét semmi sem, normálisan látsz :) Akinek szétfolyik a táj, az menjen szemészetre és ne vezessen.
Ez legjobban az autótól függ.
A mostani kocsimmal észre sem vennéd, hogy 200 a tempó(halk, nehéz), egy kisebb, régebbi autóval rémisztő is lehet ugyanez.
"Egy IV-es Golfban azt fogod érezni, hogy mindjárt szétszakad alattad az autó."
Biztos vagy benne?
Egyébként nagyon autófüggő. Én mentem Trabanttal 110-et (nem tudom hogy sikerült, de összejött), na hát azt hittem meghalok. Úgy tűnt mintha fénysebességgel mennék, és hogy a percen felszállok. A kormányba úgy kapaszkodtam, mint egy kisgyerek. Aztán volt első generációs Audi A8-am, már abban is (1997-es volt) brutál jó volt a hangszgetelés meg masszív az egész autó, na az simán ment 250-et, de ha nem figyeltem ennél a tempónál a tájat és a sebességmérőt, akkor olyan 130-140-nek tűnt, és még ott sinc meg az az érzés, hogy kapaszkodj két kézzel a kormányba, hanem simán el is engedhettem volna a kormány pár pillanatra, olyan jó votl az egyenesfutása és a futóműve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!