Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson henger fúrás esztergával?

Simson henger fúrás esztergával?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem hogy nekünk van ithon egy nagy eszterga gépünk és hát a simson hengeremet kiszeretném vele furatni ezt meg lehet csinálni ezzel a géppel?

2015. nov. 21. 13:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Siófokon a Sió u. 70-ben máig így furnak. És az egy bolt. Sorosan illeszd mert érdes marad megmunkálás után és mire bekopik, elkopik.
2015. nov. 21. 14:57
 2/3 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés! Ha mondjuk 70ccm re akarom furatni akkor hány mm re kel kibőviteni?
2015. nov. 21. 20:50
 3/3 anonim ***** válasza:

esztergán fúrtam 60ccm-re a hengert, 1,5 tizeddel kisebbre szedtem és átmentem rajta dörzsárral, tökéletesen sima lett a henger fala. Az illesztés a dugó meg a henger közt olyan 2,5-3 század legyen vagyis 0,025-0,03mm.

70ccm-es hengernek kb 45-ös a furata, de először vedd meg a dugattyút és ahhoz illeszd a hengert, mert fordítva nem biztos, hogy találsz hozzá megfelelő méretett. Másik meg, hogy ahány gyártó annyiféle dugó méret.

Ha meg gyári hengerből akarod fúrni 70-esre akkor azt felejtsd el mivel azt csak 60 valahány ccm-ig lehet az kb 40-42mm, és kell csinálnod egy közdarabot, hogy biztonságosan meg tud fogni a hengert, mivel ha a hüvelyt fogod meg, vagy tojás lesz mert összenyomja vagy kidobja a tokmányból.

2015. nov. 22. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!