Mennyire lehet felfúrni egy 150-es ETZ hengerét?
Figyelt kérdés
Mi az a max ccm amit ki lehet hozni egy 150-es ETZ-ből úgy, hogy napi használatra jó legyen? Nem pályára tuning főtengellyel, hanem gyári cuccokkal, csak fúrt hengerrel.
Néha jól jönne 1-2 lóerő pluszban.
2015. aug. 30. 00:13
1/5 anonim válasza:
Mivel gyárilag 143ccm, ha jól tudom max 2 mm-t fúrnak bele, úgy kb 153ccm lesz, de szerintem nem lesz érezhetően erősebb, viszont ha elvész a kompresszió, akk új hengert kell venned, elég borsos ára van. Szóval szerintem jól gondold végig.
2/5 A kérdező kommentje:
Mondjuk hengerből annyi van itthon mint a szemét :D
De ennyiért tényleg nem éri meg felfúratni.
2015. aug. 30. 13:13
3/5 anonim válasza:
Semmi értelme...DE...tedd rá a 125-ös ETZ hengerfejét, jobb lesz a sűrítési arány, a szívó oldalt meg a kipufogó oldalt is lehet reszelni 1-2 milit aztán felpolírozni, a karburátort nem érdemes nagyobbra esztergálni, lötyögni fog a tolattyú -nem bírja el a szélesebb "lyukat" :) ...a kipufogó könyökből is lehet vágni vagy 5 centit a dob felől, meg kettőt a henger felől és peremezni..mindjárt összejön az az 1-2 ló ha ügyes vagy! :) :)
4/5 A kérdező kommentje:
Nemtom, ha 125ös hengerfejet rakok 150es hengerre, akkor inkább detonálni fog szerintem mint rendesen működni.
2015. aug. 31. 22:32
5/5 anonim válasza:
:) Nem én találtam ki, én a cirka 20 év motoros tapasztalatommal már úgy láttam az öregektől ! Sőt, ha hosszabb úton szívja a levegőt, akkor is 2-vel gyorsabban megy..:) :) Értsd.: vitaminos doboz még belefaragva a levegőcső végébe..:) :) Akik anno MZ-vel versenyeztek, olyan dolgokra is rájöttek és olyan "aljasságokat" leműveltek, hogy csak lesnél, hidd el..:) Láttam én olyan ETZ-t ahol a 10-es csavarok 8-as fúróval ki voltak fúrva, súlykönnyítés miatt..:) :) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!