Simsonnál a könnyített kuplung fogaskerékpárnak van értelme, vagy csak egy nagy lehúzás?
Az eredetitől biztosan kisebb a tehetetlenségi nyomatéka.
Lehet jobban gyorsul, de az áttétele ugyan az szóval végsebességre csak akkor lehet gyorsabb ha a fordulatszám is megnő. Nagyobb fordulatszám érhető el vagy csak jobb lesz a gyorsulás ?
Nem mondom hogy nem lebeg, mert te se cigizni jársz le a műhelybe :). De esetleg egy erősebb kalapácsrúgóval, natalán egy újjal, biztosabbá teheted a gyujtást. Aztán érdemes lenne kérni valakitől egy fordulatszámmérőt egy elemes elektronikusat. Tök mindegy milyet. Mert becsapós ám fülre megmondani mennyit forog a motor.
Szerintem jelen esetben az őzbarna gyertya nem garancia hogy nincs még a motorban egy kis tartalék. Azt egy főfúvókázás után lehetne megmondani, vagy dugattyú\hengerfej képből.
Aztán a gyári kipufogóval nem fog sokat forogni. Így bármit is teszel vele látványos javulás nem lesz
Talán itt a gond. A 60-as hengerhez elméletben 1.6mm-es előgyújtás kell. A 2-es még az 50-es hez is sok lenne.
A fordulatszámnak pont nem tesz jó a nagy előgyújtás. Ezt mindenképpen 1.6-ra állítanám.
Az én simóm 70-es,ámde nem szegényedik sehova 72-essel.
Érdekességképpen dobj fel rá egy másik karbit hogy azzal mitcsinál..
Esetleg mégis megpróbáznád az 1.6 -ot? Hidd el ki lett ez már számolva nem egy embertől.
Azért nem lett nagyobb baj eddig, mert 50-60-as motor hibatűrőbb. Az előgyújtással valóban lehet tehermentesíteni a hidegindítást. Sőt. De az a baj, hogy pont ez az ami fordulati kihagyást generálhat.
Ráadásul karbit se lehet állítani így, mert főfúvókát maximális fordulathoz tudjuk kiválasztani. Honnan tudnánk milyen főfúvóka kell, ha ki se tudjuk pörgetni?
A 72-zők meg 68-azók meg megint csak nem segítenek. Tapasztalatból tudom, hogy ha nem a gyári szűrő van fenn úgy az egész matek felborul. Teljesen más beállítás kell egy airboxhoz mint a gyári szűrőhöz. El is játszottam vagy 2-3 hétig mire jó lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!