Akinek dízel autója van nem zavarja, hogy ennyire csörög, zörög?
Nem, mert nincs erős hangja. Az enyémben van 284e km, indításkor ez első 2-3 másodperc zavaró, annyi kell már (a kopások miatt) mire teljesen felépül az olajnyomás.
Ami zavar, az a szaga.
"De még az én v6-os benzinesemben is van egy nagyon pici rezonancia a kormányon lehet érezni. "
Kiba**ott selymesen járhat a V6-osod, ha a kormányon érzed a rezonanciát :) Ilyen még a csillió km-es 200D zöldséges Merci sem csinált, pedig az tényleg szétrázza a kasztnit :)
A régi dízelautónál zavaró mert nagyon kerreg, főleg lakott területen kívül 90-nél. Az új dízeleknek jó a hangszigetelése, 140-nél sincs zavaró hang.
annak éri meg a dízeles aki sokat autózik, márpedig akinek annyi pénze van hogy 20-30ezer km-t megtud tenni egy évben az autójával annak futja egy fiatal dízel autóra és akkor nincs zavaró kerregés sem.
13.
selymesen jár, dupla kiegyensúlyozótengely van benne, a kasztnit se rázza, ha álló helybe nyomogatom a gázt, mert a motortartóbak is speckó.
de a tény, az tény, egy 4-6, de még egy 8 hengeres motor se fog olyan simán járni, mint egy v12, ami már szinte villanymotorszerű.
sorhat még talán jobbik eset, v6 nem olyan kulturált felépítéséből adódóan.
Ezt a rezgést meg ne úgy képzelt el, mint egy dízelnél, hanem ha megmarkolod, akkor érzed, hogy valami dolgozik a gépháztető alatt, érzed a mechanikát. v12-be pedig mintha nem is lenne motor, ez a különbség, ez a luxus.
pont belenéztem egy régebbi bmw-kel foglalkozó fórumba, és ott is volt ez a téma, valaki azért keresett csak v12-t, mert a v8-on érződik egy kis rezgés a kormányon, holott ugyanazt tudja a BMW-nél a v8 meg a v12 erősségben, de a v12 kulturáltabb egy luxusautóba.
Valaki, akinek v8-a volt, nem is értette miről van szó, aztán kipróbált egy v12-t és elismerte, hogy tényleg, a v8 "rázza" a kormányt. :)
Komolyan picit túlzásba van víve ez a dízel hangja jaj de rossz dolog. Az emberek 90%-nak amúgy sincs vele semmi gondja, nem a semmiért vesznek dízelt.
Alja-közepe felé van egy táblázat, tudom BMW, de pont a napokban olvastam a cikket és idevág...
Ha azok akiknek van pénze még azok is inkább dízelt vesznek, ( mivel itt az új autó eladásokról van szó, nem használtakról ) akkor tényleg kegyetlen zavaró az a dízel hang ugye? Pedig gondolom ebben a táblázatban szereplő vásárlók nagy része megengedhetné magának a benzinest is....
Onnantól meg, hogy a hangjától eltekintünk. ( Hozzátenném, nekem sincs semmi gondom a hangjukkal ) igazából csak előnye van egy hétköznapi használatra szánt autó esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!