Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akinek dízel autója van nem...

Akinek dízel autója van nem zavarja, hogy ennyire csörög, zörög?

Figyelt kérdés
Szóval titeket nem idegesít, hogy minden nap ezt kell hallgatni és ilyenbe beszállni? Nekem nagyon zavaró az állandó zaj.
2015. okt. 30. 23:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nem, mert nincs erős hangja. Az enyémben van 284e km, indításkor ez első 2-3 másodperc zavaró, annyi kell már (a kopások miatt) mire teljesen felépül az olajnyomás.

Ami zavar, az a szaga.

2015. okt. 31. 08:17
 12/21 anonim ***** válasza:
Volt 1.9-es PDTDI-m hosszú ideig, sokan utálják mert hangos. Tényleg az is, de viszont nekem kimondottan tetszett a mély, morgó hangja (tudom velem van a baj). Sokkal jobban utálom például az 1.6-1.8-as benzinesek sima, monoton, semmitmondó morgását. Most van egy 3.0 TDI-m, 6 hengerrel, azt egyszerűen imádom, sokszor beindítom, és kiszállok, és hallgatom ahogy morog a 6 henger alapjáraton 500-as fordulaton. Hallottam már olyan megjegyzést hogy csúnya hangja van ennek az autónak alapjáraton és alacsony fordulaton. Persze fordulaton már gyönyörű hangja van, 2000 felett már olyan, mintha benzines V6 lenne, imádom. Szóval relatív és szubiektív ez az egész dolog, van akinek ez nem tetszik, van akinek meg az.
2015. okt. 31. 10:04
 13/21 anonim ***** válasza:

"De még az én v6-os benzinesemben is van egy nagyon pici rezonancia a kormányon lehet érezni. "

Kiba**ott selymesen járhat a V6-osod, ha a kormányon érzed a rezonanciát :) Ilyen még a csillió km-es 200D zöldséges Merci sem csinált, pedig az tényleg szétrázza a kasztnit :)

2015. okt. 31. 10:06
 14/21 anonim ***** válasza:

A régi dízelautónál zavaró mert nagyon kerreg, főleg lakott területen kívül 90-nél. Az új dízeleknek jó a hangszigetelése, 140-nél sincs zavaró hang.

annak éri meg a dízeles aki sokat autózik, márpedig akinek annyi pénze van hogy 20-30ezer km-t megtud tenni egy évben az autójával annak futja egy fiatal dízel autóra és akkor nincs zavaró kerregés sem.

2015. okt. 31. 10:43
 15/21 anonim ***** válasza:
73%

13.

selymesen jár, dupla kiegyensúlyozótengely van benne, a kasztnit se rázza, ha álló helybe nyomogatom a gázt, mert a motortartóbak is speckó.

de a tény, az tény, egy 4-6, de még egy 8 hengeres motor se fog olyan simán járni, mint egy v12, ami már szinte villanymotorszerű.

sorhat még talán jobbik eset, v6 nem olyan kulturált felépítéséből adódóan.

Ezt a rezgést meg ne úgy képzelt el, mint egy dízelnél, hanem ha megmarkolod, akkor érzed, hogy valami dolgozik a gépháztető alatt, érzed a mechanikát. v12-be pedig mintha nem is lenne motor, ez a különbség, ez a luxus.

2015. okt. 31. 13:27
 16/21 anonim ***** válasza:

pont belenéztem egy régebbi bmw-kel foglalkozó fórumba, és ott is volt ez a téma, valaki azért keresett csak v12-t, mert a v8-on érződik egy kis rezgés a kormányon, holott ugyanazt tudja a BMW-nél a v8 meg a v12 erősségben, de a v12 kulturáltabb egy luxusautóba.

Valaki, akinek v8-a volt, nem is értette miről van szó, aztán kipróbált egy v12-t és elismerte, hogy tényleg, a v8 "rázza" a kormányt. :)

2015. okt. 31. 13:32
 17/21 anonim ***** válasza:
Hát lehet van benne valami, nekem sajnos csak pár km erejéig volt szerencsém egy V12-es BMW-hez, de tény, hogy brutál kifinomult motor. De volt nekem V8-as Audim is, benzines, na azt markolhattad akárhogy, mert semmi vibrációt, rezgést nem éreztem. Ezután jöttek a dízelek, ráadásul a sokat szidott 1.9-es PDTDI, és bár tudom hogy a lendkerék miatt, de az sem rázott semmit. Aztán meggyőzött a fogyasztása, és azóta dízelpárti vagyok.
2015. okt. 31. 13:45
 18/21 anonim ***** válasza:
10# nem rossz az ötlet, nehogy bele nyúljak a klimavezérlőbe és mikor a büzérzékelő dízelt érzékel akkor bekapcsolt AUCnál ha a bűz félpercnél tovább tart felhúzza az ablakot és becsukja a sibedát :P
2015. okt. 31. 15:44
 19/21 anonim ***** válasza:
Amikor benzinesről váltottam dízelesre akkor eleinte picit zavart ez leginkább azért mert előtte sosem vezettem dízel autót, így zavart hogy ennyire zörög de a szomszédom aki szerelő mondta hogy még örüljek hogy annyira nem zörög hallgassam csak meg a régi IFA-kat meg a kis teherautókat meg más szívó dízeles autókat mivel nekem 1.7 isuzu DTI-m van ami turbó dízel így még lágyabb a hangja mint a barátnőm szívódízeles opeljének ami totál ugyan az a kombi G astra ami nekem van csak az övébe német szívó van enyémbe a Japán turbó dízel, és még évjáratban is ugyan az igaz enyémbe 230 ezer km van aminél már normálisabb ha picit hangos, barátnőmébe meg 140 ezer ha jól tudom. De ennyi kell. Igaz hidegen jobban zörög de üzemi hőmérsékletnél már kevésbé zavaró, meg ugye az autóban ülve nem hallani ezt, ha lehúzom az ablakokat, vagy épp kiszállok és akkor hallom zavaróbb de meglehet szokni, engem nem zavar ez főleg mióta nagyapám megvette a 20 éves dízeles mercedes autóját amire régóta vágyott hát annak igen csak zörög a motorja, igaz csillapítottak rajta valamit de mondták hogy normális ez a zaj.
2015. okt. 31. 19:35
 20/21 anonim ***** válasza:

Komolyan picit túlzásba van víve ez a dízel hangja jaj de rossz dolog. Az emberek 90%-nak amúgy sincs vele semmi gondja, nem a semmiért vesznek dízelt.

[link]

Alja-közepe felé van egy táblázat, tudom BMW, de pont a napokban olvastam a cikket és idevág...

Ha azok akiknek van pénze még azok is inkább dízelt vesznek, ( mivel itt az új autó eladásokról van szó, nem használtakról ) akkor tényleg kegyetlen zavaró az a dízel hang ugye? Pedig gondolom ebben a táblázatban szereplő vásárlók nagy része megengedhetné magának a benzinest is....

Onnantól meg, hogy a hangjától eltekintünk. ( Hozzátenném, nekem sincs semmi gondom a hangjukkal ) igazából csak előnye van egy hétköznapi használatra szánt autó esetében.

2015. okt. 31. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!