Mi baja lett a kocsinak? Leállt az út közepén
Mentem az úton, 2-tes, hármas, négyes, egy kis idő múlva csak rántott a kocsi és bedöglött... Ez maradt égve: [link]
Régi vezérszíjra gyanakszunk, de hogy az képes lenne-e megrántani a kasznit.. Most beindítani sem lehet, csak forgatja és teljesen más hangja van.
Van egy másik tippem :) kísértetiesen hasonlít ahhoz ami 10 éve az 1.4 Opel Astrammal történt. Ugyanez a szitú leált az autó. A katalizátorba széttört a kerámia ezért eldugult a kipufogó nem tudta kinyomni a motor a kipufogón keresztül a gázt. A gáz lement a dugattyúgyűrük mellett bele a karterba és keletkezett egy nyomás a gáz miatt a motorba.
Nálam szétdurrantotta a karter csövet a motorba maradt magasnyomású kipufogógáz. Elképzelhető hogy nálad is ez van csak nálad a szelepfedél tömítést nyomta ki és ott ment ki a nyomás vagy a kartergáz elvezető csőnél. A hengerfejnél nem valószínű mert az nagy nyomatékkal van lehúzva.
Azt mondom hogy azért nézzétek meg a vezérlést hogy a helyén van-e. Nézzétek meg van-e szikra a gyertyáknál. Kap-e üzemanyagot a motor. Ha minden oké akkor lehúznám a kipufogót elméletileg akkor egyből bekéne hogy induljon. Legalábbis nálam ez történt. Ideiglenesen beraktunk a katalizátor helyére egy sima csövet.
Jut eszembe a holtponti jeladót is nézd meg, hogy rendben van-e!
Sziasztok, beírom legalább hogy mire jutottunk. Levettem a vezérszíj fedelét és ott volt szétszakadva a vezérszíj és felgyűrve az egyik sarokban...
De viszont a szíj majdnem új, tényleg ki lett cserélve.. De akkor hogy mi foghatta le az egészet vagy mi blokkolt be ami elszakíthatta, nem tudom.. Kicserélem a motort 1 az egyeben.. Köszi szépen nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!