Melyik autót első kocsinak?
Nem tudok dönteni :(
OPEL CORSA C
WOLKSWAGEN 4-ES POLO
ÚJ SUZUKI SWIFT
RENAULT MEGANE
Az un. öcsém most vett 200-ért Fiat bravot, néztem "szép" fogyasztása van. Én olyan 800 körül szeretnék, melyiket ajánlanátok, és miért? Idáig a swift mellett voltam, de most néztem a Renault megane-okat is, bár annak magasabb a fogyasztása.
Ha a külsőt nézem akkor 1 megane 2 swift 3 polo 4 corsa.
De nem csak az a lényeges, a fogyasztás is, meg , hogy ne keljen állandóan a szervízbe vinni, és az alkatrész se legyen vészes árban hozzá.
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Hali!
Én a swiftet ajánlanám (bár már nem új,van nála újabb! :) ), mert remek tanuló autó és szervizbe se kell túl sokszor vinni,ha kell akkor is általában csak a kopó alkatrészeket cserélni! :)
De ha mégis a Megane tetszik jobban,akkor a 2005 vagy 2006 utánit érdemes megvenni (mert gondolom kettes meganet néztél?!), ott már nincs annyi baj az elektronikájával,mint az az előtt gyártott török elődjeinek!
A másik 2 autóról nem írok inkább semmit,nagyon jó autók,csak elég szürkék!
Balesetmentes közlekedést! :)
Üzemeltetés szempontjából a Swift, Corsa a leggazdaságosabb.
A Megane tényleg a legszebb, nepitelet.hu-n nem írnak róla rosszabbakat mint a Poloról, vagy Corsáról, Suzukiról meg talán azért írnak 6,5 helyett 7,5-öt mert aki ilyet vesz, az előtte jellemzően rosszabb autókban ült.
Polok kicsit drágábbak, másikból ugyanannyi pénzért jobb állapotúat kaphatsz.
A meganenak meg magasab a fogyasztása.
Városi fogyasztás: 9,6 l/100km
Országúti fogyasztás: 5,6 l/100km
Vegyes fogyasztás: 7,1 l/100km
CO2-kibocsátás: 167 g/km
Végsebesség: 182 km/h
Gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra: 12 s
Lehet maradok a swiftnél(GLX) amit eredetileg is kinéztem:
Városi fogyasztás: 8 l/100km
Országúti fogyasztás: 5,1 l/100km
Vegyes fogyasztás: 6,2 l/100km
CO2-kibocsátás: 148 g/km
Végsebesség: 175 km/h
Az Opel Morzsa C inkább lányosabb autó (de persze nincs azzal semmi baj ha azt veszel, csak olyan macskaszemű), műszakilag egyszerű, könnyen és olcsón javítható.
A VolksWagen Polo is hasonló minőségű technika, vagy talán egy fokkal jobb is.
Az új Stift alatt a második kiadást érted? Az valahogy nem az a minőség már, mint az első forma volt.
Eddig ezek kisautók voltak. A Renault Magán már nagyobb méret, egy kategóriával fentebb van, én is inkább ezt venném a 4 közül.
Szerintem VW-t. Ha jót veszel, nem kinyírtat akkor csak tankolod 8 éven keresztül, max olajcsere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!