Hogyan vezessem a TDI-met hogy ne lustuljon el?
szoval eleg ha pl 3dik fokozatban 3200as fordulaton tartom 20-30kmeteren keresztul?
nem csesz oda a hengerfejnek? :/
Ez hülyeség hogy menj 20-30 km-t hogy bőgeted a motort végig...
A kikormolást úgy kell csinálni, hogy mikor gyorsítol, és már meleg a motor, akkor szépen padlógázt adsz, és engeded hogy pörögjön vagy 4 ezerig, de mikor már folyamatos tempóval haladsz, nem kell bőgetni. Egy 100 km-s autópályázás is például már rengeteget segít, 5-ösben 130-al, néhány erősebb kigyorsítással (kamionok előzésekor pl).
tiltasig? :O
dieselt???
en azt hallottam hogy max 3500ig egeszseges kulonben odavag a hengerfejnek es a kettostomegunek
max 2500nel elvaltok mindig
bar meg csak egy hete van meg.Ezelott benzines volt csak
"en azt hallottam hogy max 3500ig egeszseges kulonben odavag a hengerfejnek es a kettostomegunek"
Mivan? Azzal vágnál oda a hengerfejnek, ha sok km-t bőgetnéd a motort feleslegesen. A kettőstömegű meg nem tudom hogy jön ide, az alacsony fordulaton kap nagy terhelést, minél nagyobb a fordulat, annál simábban jár a motor, és annál kevesebb terhelést kap a kettőstömegű... És mégis miért ne menne el egy bármilyen dízel 4000-ig? Még 5000-ig is elmegy ha kell,
teljesen kezdo vagyok diesel temaban. csak adatokat infokat gyujtok.eddig benzines voltam
mki mast mond..
te azt mondod kimeli..ket oldallal arreb azt mondjak gyilkolja..
nemertem..
"Azzal sokat nem érsz el hogy 20-30km-en keresztül bőgeted fölöslegesen a motort, mivel mikor fix a sebesség akkor ugyebár minimális üzemanyagot kap a motor"
és mikor is lesz magas az égés hőmérséklete? ha szabad kérdeznem... :)
Nekem most pont Termosztát vagy AGR termosztát problémám van, mert normál menetnél(80-100-zal 35 km) nem ér fel középre a mutató, csak épp az üzemi alsó határáig.
Ha most 15 fokban megyek a pályán ugyanekkora távot, 130-cal, n´ha meglépem 160ig, akkor eléri a rendes üzemit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!