Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan vezessem a TDI-met...

Hogyan vezessem a TDI-met hogy ne lustuljon el?

Figyelt kérdés
1.9tdi 90LE

2015. okt. 6. 21:46
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
A kozlekedés ritmusa és a kressz szabályai szerint.
2015. okt. 6. 21:52
 2/46 A kérdező kommentje:

Jaj slick..mar megint a hasznos valaszaid -.-

Olvastam forumokon,hogy neha kikell "kormolni" hogy ne lustuljon el.

Nekem ez nemsokat mond 38evesen

2015. okt. 6. 21:56
 3/46 anonim ***** válasza:

Nekem első diesel autóm van, eddig benzines volt.

Havonta egyszer a pályán megyek kb 25 km-t haza, és akkor ezt 160-nal teszem. Bár a 130 is elég lenne, de itt szabad 160-nal.:)

2015. okt. 6. 21:58
 4/46 anonim ***** válasza:

3 vagyok.

Utána érezhetően jobb.

2015. okt. 6. 21:58
 5/46 anonim ***** válasza:
Így van, ki kell kormolni olykor-olykor igazából nem csak az a lényeg, hogy mennyivel mész, hanem hogy pörgess oda neki tiltásig mondjuk, és huzamosabb ideig magasabb fordulaton menjél (tehát 90-100 km/h körül is elvégezhető). Van amikor már ez sem segít, na azt jobb megelőzni!
2015. okt. 6. 22:53
 6/46 anonim ***** válasza:
49%

jaj ez a kikormolósdi már soha nem fog kikerülni az urban legendek közül... :D jól le kell parkettázni mer' a Pista aszonta jobban megy utána a gép... :DDD

az nem probléma ám, hogy a padlózástól kezd csak igazán kormolni egy dízel, ettől csak még mocskosabb lesz a kipufogó, nem tisztább... :D

menni kell egy átlagos 20-30km körüli távolságot normálisan, csak nem váltasz fel úgy ahogy szoktál, hanem kb 3-4 ezer között tartod a fordulatot... ennyi!

nem kell semmiféle padlózás 160-al, felejtsd el ezeket, csak valami idióta egyszer kitalálta, a többi méghülyébb meg elhitte neki, hogy az úgy jó lesz mer' jó lesz... :D

egyébként ezekben a kocsikban a katalizátorban tud lerakódni a retek, AKKOR ha főleg rövid utakat mész vele, mert az a kevés olaj meg vízgőz ami kijut a motorból, lecsapódik a hideg kipufogóban és olajos-kormos-saras mocskot képez a katalizátorban, a magas fordulattól viszont jobban felmelegszik a kipufogó és valamennyire kitisztul, de nyugi, ha padlógázzal lehetne autót javítani, a szerelők éhen halnának... :D

2015. okt. 7. 00:34
 7/46 anonim ***** válasza:
A 90 lovasra nem jellemző hogy "ellustul", mert nincs benne változógeometriás turbó ami le tudna ragadni a sok koromtól.
2015. okt. 7. 06:50
 8/46 anonim ***** válasza:

3-as vagyok:

"nem kell semmiféle padlózás 160-al, felejtsd el ezeket,"

A padlózás az 210. Egyébként ha az egész egy baromság, akkor mivel magyarázod, hogy a haver öreg E mercije (500 Ezer km Volt benne) 1 havi városi használat után ha odaszabott a pályán neki, akkor kiköpött egy olyan koromgombócot amit mások kikerültek. És ez mindig csak a hosszabb városi használat után.

Ahhoz meg hogy az enyémnél csak beképzeljem hogy rugalmasabb, kicsit régen és sokat vezetek. (amikor nem megye akkor akár a 6,5L-es oszásnál kell tartani a fogyasztásméröt, ilyenkor mászik felfelé a számított átlagfogyasztás is. Normál esetben meg 4-5Lközött van ugyanott síkon a holtpont.)

2015. okt. 7. 07:34
 9/46 anonim ***** válasza:

" ettől csak még mocskosabb lesz a kipufogó, nem tisztább..."

Majdnem okosságot mondtál, de nem jött össze. A kikormolás célja nem az hogy a kipufogó legyen tiszta, hanem maga a motor és a turbó kell kitisztuljon.

2015. okt. 7. 10:08
 10/46 anonim ***** válasza:

mert a turbó tisztul attól, ha nagyobb mennyiségű kormot küldesz át rajta, mint amennyit általában szoktál... áhá, már értem! :)

a magas hőmérséklet a lényeg, ahhoz, hogy leégjen a szmötyi... az pedig viszonylag kis gázon, de magas fordulaton érhető el, ha kormol a motor, az azt jelenti, hogy nem ég el az összes gázolaj, csak pocsékolja, ami még probléma vele, hogy a párolgásával hűti az égésteret és a kipufogógázokat, ergo csökken a hőmérséklet, nem lesz túl jó "hatásfoka" a kikormolásodnak...

2015. okt. 7. 12:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!