Dízel motor bemelegedési idő?
5. vagyok
Igen, 5 km az autópálya, most ebben az időben 70 fok körül van a mutató amikor felhajtok a pályára. Télen is megmozdul már. Viszont ezért nehogy más olajat tegyél bele, mint az előírás, mert csak tönkrevágod
10-es vagyok
Tehet bele másféle olajat mint a gyári,ugyanis az egy MINIMUM ajánlás , arról nem is szólva,hogy pl. egy 10-15 éves autó gépkönyvére nem is érdemes adni, ugyanis az olajok is elég nagyot fejlődtek minden téren azóta.
Egy idézet a cikk elejéről :
"Az értelmezésben uralkodó káoszt mutatja az a majdnem minden nap előforduló eset is, amikor az autó tulajdonosa zavarodottan mondja, hogy a 0w-30 jelzésű olaj túl vékony az ő autójának motorjához, hiszen a kezelési könyv 10w-30 jelzésű olaj használatát írja. Szögezzük le, ez nem igaz! Még nagyobb félre tájékozottságra utal, hogy a legtöbben alapvető gondnak tartják az olaj vékonyodosát a hőmérséklet emelkedésével. Úgy gondolják az olaj hibájának tekinthető annak fokozódó folyóssága. Sokkal jobban tennék, ha az olaj hűlésével összefüggő vastagodást tekintenék problémának."
Jó lassan melegszik ezek szerint az a TDI. De nálunk a céges Ford is ilyen. Kell neki 10-15km. Eleinte a fűtés is jég hideget fúj jó darabig.
Nekem ezek szerint az Isuzu 1.7CDTI-vel szerencsém van. 3-4-5km város után már 90 fokon van. Termosztát csere előtt nekem is felment 90 fokra nagy nehezen, de ahogy langyosodott a motor lehetett érezni hogy egyből megy ki a langyos víz a hűtőre. Most már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!