Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel motor bemelegedési idő?

Dízel motor bemelegedési idő?

Figyelt kérdés
Az autóm a hidegekben 10-15km(fűtés nélkül!) alatt éri el a 90fokot,szeretném ezt csökkenteni ugyanilyen kinti hőmérséklet mellett mondjuk 5-10km-re.Vannak benne fűtőgyertyák vagy micsodák,amik elvileg segítik felmelegíteni a vizet benne,de ez csak bizonyos kinti hőmérséklet alatt kapcsol be.Nem lehetne ezt valahogy módosítani?Vagy bármilyen megoldást szívesen hallgatok,amivel jóval előbb be tudna melegedni az 1.9 TDI 110LE autóm.
2015. szept. 30. 07:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

5. vagyok

Igen, 5 km az autópálya, most ebben az időben 70 fok körül van a mutató amikor felhajtok a pályára. Télen is megmozdul már. Viszont ezért nehogy más olajat tegyél bele, mint az előírás, mert csak tönkrevágod

2015. szept. 30. 12:27
 12/15 A kérdező kommentje:
Tiéd is ez a 110Le-s?Milyen autóban van? lehet,hogy amiatt is lassan megy fel,hogy néhol csak 50-el lehet menni,nem 90el. Egyébként néha úgy összehasonlítanám másik kocsival az enyémet,hogy ugyanazon a terepen ugyanolyan sebességgel mennyivel melegszik be másé.Nekem télen is egyébként kell akár a 15km is mire felmegy 90-re. Tiéd milyen motorkód?talán ezzel is lehet összefüggésbe hozni nem?Bár azt sem tudom miben térnek el a motorkódok...enyém ASV.
2015. szept. 30. 12:44
 13/15 anonim ***** válasza:
Az enyém Golf IV-ben van, AHF motorkód. Mondjuk én az 5 km-ból 1-et megyek 60-65-tel, a maradékot 90-95-tel
2015. szept. 30. 13:20
 14/15 anonim ***** válasza:

10-es vagyok

Tehet bele másféle olajat mint a gyári,ugyanis az egy MINIMUM ajánlás , arról nem is szólva,hogy pl. egy 10-15 éves autó gépkönyvére nem is érdemes adni, ugyanis az olajok is elég nagyot fejlődtek minden téren azóta.

Egy idézet a cikk elejéről :

"Az értelmezésben uralkodó káoszt mutatja az a majdnem minden nap előforduló eset is, amikor az autó tulajdonosa zavarodottan mondja, hogy a 0w-30 jelzésű olaj túl vékony az ő autójának motorjához, hiszen a kezelési könyv 10w-30 jelzésű olaj használatát írja. Szögezzük le, ez nem igaz! Még nagyobb félre tájékozottságra utal, hogy a legtöbben alapvető gondnak tartják az olaj vékonyodosát a hőmérséklet emelkedésével. Úgy gondolják az olaj hibájának tekinthető annak fokozódó folyóssága. Sokkal jobban tennék, ha az olaj hűlésével összefüggő vastagodást tekintenék problémának."

2015. szept. 30. 14:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Jó lassan melegszik ezek szerint az a TDI. De nálunk a céges Ford is ilyen. Kell neki 10-15km. Eleinte a fűtés is jég hideget fúj jó darabig.

Nekem ezek szerint az Isuzu 1.7CDTI-vel szerencsém van. 3-4-5km város után már 90 fokon van. Termosztát csere előtt nekem is felment 90 fokra nagy nehezen, de ahogy langyosodott a motor lehetett érezni hogy egyből megy ki a langyos víz a hűtőre. Most már nem.

2015. szept. 30. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!