Dízel motor bemelegedési idő?
Az izzitogyertyakra gondoltal szerintem, na az nem a viz futesere valo.
Nem tudsz mit tenni, de jol van igy, nem ertem mi vele a bajod.
En vizmelegito gyertyarol meg eletemben nem hallottam...
Amugy tulaggodod. Ha padlozni kell akkor padlozd aztan kesz, nem lesz semmi baja.
Igy van, az olaj lassabban melegszik. De egy elozes nem fogja tonkretenni.
Amugy is gondolom ez egy regi auto, ki tudja mit kapott mar eddig eleteben. Ne nyomj tartos padlogazt hidegen, meg ne forgasd bele a leszabalyozasba, de elozni azert nyugodtan lehet.
Nekem 2l-es szívóbenzinem van , de én is nagyon óvatos vagyok vele hidegben , é ezért előzni se szoktam,egészen addig amíg a hűtőfolyadék hőmérséklet jelző , fel nem megy rendesen középállásba. Valószínűleg az olaj még ekkor sem üzemmeleg, de ilyenkor már előzök azért ha kell. Amúgy én onnantól vagyok nyugodt , ha felemnt középállásba a hőmérséklet jelző , és utána megyek még vagy 5-10 percet , akkor már normálisan használom az autót. De amúgy jó lenne tudni,hogy az olaj pontosan mikor elég meleg. Amúgy ha ennyira aggódsz , akkor javslom a pl. a 0w-40-es , 0w-30-as motorlajokat , amik hidegen is a lehető legjobban kennek (persze még ez se lég , de mégiscsak jobb mint pl. egy 10w-40..)
Itt van egy cikk a motorolajokról,kenésről és hideginditásról :
elég hosszú,de szerintem megéri végigolvasni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!