Mégis mi az a TDI motor, miért vannak olyan sokan ellene?
Hát azt el kell mondjam, hogy nem vagyok diesel párti, de pont a sima 1.9TDI Amit még én is megvennék ha dieselt kellene vennem .. az ha karban van tartva kimegy a világból .. ellenben pdtdi vagy crtdi t mar semmi aron nem vennék :) pedig azok is elmennek sokat ha nem hanyagoljak el ... de a sima 1.9tdi az "AZ JÓ" és kész :)
Mellette .. Keveset fogyaszt , nem jellemzo ra h elromlik
Ellene .. nekem kicsit erőtlen :) (gyárilag)
Jó lenne tudni milyen Passatról van szó, mert a TDI és TDI között is jelentős különbségek lennének.
Előttem szépen összefoglalták az adagolós TDI-ről terjengő mesét, csak két dolgot tennék hozzá.
Az egyik, hogy mindenki azért veszi, mert jó, nem romlik el, nem kell rá költeni, mehet bele a pancsolt gázolaj. Ezzel ellentétben sajnos ennek is van karbantartásigénye, és ha nem bontott szemetet pakolsz bele, akkor ehhez sem filléresek az alkatrészek.
A nem jellemző rá, hogy elromlik is igaz volt még úgy 10 éve, de ma már ezekbe mindbe beleszaladt 5-6-700 000km ( legfeljebb az óra nem ennyit mutat ), amibe meg nem, azt arany áron adják.
Egyik haverom is ezekre élvez, bár ő perverz , mert az SDI a mindene. Az sem romlik el soha, nem kell rá költeni, nincs se turbó, se kettős tömegű lendkerék. Aztán amikor belecsúszott 4 porlasztócsúcs és egy EDC cserébe az mindjárt anyagárban fele annyiba került,mint amennyiért az autót vette :D
Nem rossz autó a Passat, nem rosszak a TDI motorok sem, de nem kell minden maszlagot benyalni. Ezekre is kell költeni, főleg ha idősebb példányokról van szó.
Köszi az eddigi válaszokat!
B5 passatot akarok venni... nézegetem már régóta őket vagy 1,8 V akarok vagy 2.0 és ott vannak a TDI-k amik kérdőjelek még mindig :)
Imerősöm most vett egy Audi A4 1.9 TDI-t, mire rájött, hogy folyik a gázolaj, elengedett 30 litert. Az adagoó felújítása csupán 110 ezer Ft-jába került baráti áron.
Ami már nem szorosan a kérdéshez tartozik, mert nem a motor problémája, az egész hátsó futómű kopog, az immmobilisert ki kellett kötni, állítólag típushiba, a klíma vezérlőpanelja vagy működik vagy nem, állítólag az is típushiba. Csak ajánlani tudom... Ja, ez egy karbantartott autó, "audis" családból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!