Vajon sokan elhiszik a nagyobb teljesítményről és kisebb fogyasztásról szóló reklámokat?
Ma például ezt a marhaságot kaptam e-mailben a napi spam-csomagban (néha megnézem, hogy mivel próbálnak kábítani): [link]
Ez csak egy a sok baromság közül, amit látni lehet, persze a TV is ontja a hasonló szemetet, pl.: "nem kell olaj az autóban, használjon *****-ot", "ha ezzel bekeni, soha többet nem kell mosni és rozsdásodni sem fog", "fújja le ezzel a spray-el és dobja ki az ablaktörlőlapátokat, mert nem kell már utána soha", "ezt a kis szerkezetet rögzítse az üzemanyagcső mellé és drámaian csökken a fogyasztás"...
A reklámszövegek laikusok számára hihetőek lehetnek, sokan bedőlnek ezeknek a marhaságoknak?
Ez pont olyan, mint a munka. Van jó munka, olcsó munka, gyors munka. A megrendelő ebből tetszőlegesen választhat kettőt.
Ugyanez a motorra: van nagy teljesítményű, alacsony fogyasztású, hosszú élettartamú. Ebből is csak kettőt lehet választani.
Ez szerintem olyan jó, hogy ki is dobom a bóvli gyári feszültségszabályozót az autóból, és ezt fogom beszerelni helyette, mert a leírásból kiderül, hogy a gyári az kb. semmire sem jó, de ez, ez egy CSODA. Akkor szerintem egy tank benzinnel a Föld-Hold távolságot is megtehetem majd, oda-vissza!
Már csak valami másik hasonló csodaeszköz kellene, amit csak be kell dugni a kipufogóba, vagy egyéb nyílásba, és marmonkannákat kell majd magammal vinni, mer' az autó akkor már termelni fogja a benzint nem fogyasztani! (2 db 50% feletti üzemanyag megtakarító eszközzel ez 100% fölé mehetne, és akkor megnyitnám a mozgó benzinkutat)
Az üzemanyagcsöves mágnes nekem bevált, 3%-os csökkenést hozott és azóta stagnál. Semmi hihető nincs benne, de nem volt olyan drága, hogy ne érje meg kipróbálni, és láss csodát, sokszorosan visszahozta az árát 100 ezer km alatt (70 ezer környékén került fel).
Semmi placebo hatás nincs benne, ugyanúgy nyomom neki (talán épp ebben van a titka, tötymörögve 5.5 litert eszik, de széttaposva is csak 6.2-t, 1.5 benzin, 98 ló).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!