Ha egy indokolatlanul kihelyezett sebességkorlátozó táblánál én gyorsabban megyek, lehet e belőle bajom?
Van pl. egy 4 sávos út ahol a szèlső sávban javításokat vègeztek 2 órán át, de utána kint felejtettèk a 30-as táblát.
Forgalom korlátozást elkerülve illetve az üzemanyag takarèkosságot igènybe vève mehetek e gyorsabban, átlag tempóban (pèldában 70 km/h)?
Tisztelt Közútkezelő!
Azért írok Önöknek most levelet, mert kint felejtettek egy 30-as táblát egy olyan útszakaszon, ahol egyébként saját megítélésem szerint 130-al is lehetne csapatni. Forgalom korlátozást elkerülve illetve az üzemanyag takarèkosságot igénybe véve szeretnék legalább 70-el haladni.
Kérem tüntessék el onnan azt a táblát vagy rakjanak a 30 elé egy egyest, mert ilyen tempónál ketté fosom a gatyám. A motornak se tesz jót ez a tötyörgés.
Köszönettel!
Mennyi képmutató f**zpara5zt, már elnézést. A kérdésre válaszolva, mint ahogy többen megírták, büntethetnek.
De lefogadom, hogy az itt okoskodó tökéletes példa- humanoidok 90%-a ilyen szituációban ugyan azt tenné, mint a kérdező, felvenné a forgalom ritmusát.
A 6-os úton is már több mint fél éve b**ák a rezet, 1 kilóméteren keresztül le vannak szűkítve a sávok, és kint van a 30-as tábla. Nap mint nap járok arra busszal, néha kocsival, és nem egy rendőrt láttam már ott 70-el menni (mivel annyival lehetne alapesetben), a forgalommal együtt. Ha szeretnél sem tudnád betartani, mert beléd mennének, levillognának, dudálnának, veszélyesebb szituációkat szülne, mint ha csak simán mennél a forgalommal.
Úgyhogy kedves válaszolók zöme, nem kell tettetni az álom mintapolgárt, itt már nem jár érte micimackós matrica.
Na mehetnek a piros kezek.
Utolsó!
Igazad van.
Én kb. 1 éve egy kanyar előtti 30-as táblát betartva mentem, a mögöttem levő rám dudált, bemutattam neki, erre Ő oda kiabált, hogy haladjak... ha lett volna lehetőség szarrá vertük volna egymást. Érdekes módon azonban ezen a weboldalon egy 2x2 sávos útszakaszon elmenne 30 km/h-val is. Micsoda csoda ez?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!