Ha egy indokolatlanul kihelyezett sebességkorlátozó táblánál én gyorsabban megyek, lehet e belőle bajom?
Van pl. egy 4 sávos út ahol a szèlső sávban javításokat vègeztek 2 órán át, de utána kint felejtettèk a 30-as táblát.
Forgalom korlátozást elkerülve illetve az üzemanyag takarèkosságot igènybe vève mehetek e gyorsabban, átlag tempóban (pèldában 70 km/h)?
Fogok írni egy levelet a közútkezelőnek!
2x2 sávos út ès szerintem meg az az elv èrvènyesül, hogy a forgalom ritmusát fel kell venni ès ha a forgalom egy 30-as táblánál 70-et diktál akkor annyival kell menni!
12: Igen, általában az emberek felveszik a forgalom ritmusát.
DE! Ha gyorsabban mész, mint a megengedett, akkor megbüntetnek. A táblák alapján. Nem a forgalom ritmusa alapján.
Szóval Te döntesz, hogy vállalod-e a büntetés kockázatát vagy sem.
"Szeretnek ilyen helyeken lesből vadászni. Óriásit lehet így kaszálni"
Elhiszem, de érdekes módon én soha nem látok traffit az ilyen ottfelejtett tábláknál, pedig sokat kocsikázok az országban.
Épp minap kerültem ilyen helyzetbe. Képzeld beváltottam kettesbe, felengedtem a lábam a tengelykapcsolóról és gázadás nélkül tudtam folyamatos tempóban haladni, követtem az előttem haladót. Az előttem haladón hátul ki volt rakva, hogy baba a fedélzeten. Gondolom ő sem szerette volna megsérteni a sebességkorlátozást, van jobb hely ahova tehet egy átlag ember 30-45-60 ezret vagy többet, amit gyorshajtásra költene. Csak azért mert egy 300 méteres korlátozáson nem tudja tartani a 20km/h sebességlimitet.
Az a baj ezzel a világgal, hogy túl sok az idegbeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!