Miért és mennyi teljesítményt veszít az autó?
Figyelt kérdés
Úgy érzem,hogy talán a magasabb részeken gyengébb az autó.Most pályázgattam külföldre ahol erősebb hegymenet volt,ezen még oké,hogy nehezebben húz az autó,mégiscsak emelkedő,de utána ha jött egy egyenes szakasz vagy akár lejtő akkor is éreztem,hogy nincs olyan ereje az autónak mint amilyennek kellene lennie.1.9 TDI motorú autó.2015. szept. 10. 13:05
1/8 anonim válasza:
ritkább a levegő-> másabb a keverékképzés->más az égés->más a teljesítmény
2/8 A kérdező kommentje:
keresgéltem erre vonatkozó cikket interneten de nem találtam.Mégis mekkora teljesítményt veszít kb,meg hasonlók.
2015. szept. 10. 16:23
3/8 anonim válasza:
A ritkább levegőt nem érzi meg a motor (2000-3000 métert legalábbis).
Lehet egyéb gond van, túlmelegedett például.
4/8 A kérdező kommentje:
nem,semmi ilyen nem volt hogy túlmelegedett volna.De valamiért mégis mintha eltűnt volna ott pár LE az Ausztriai pályán.még lejtőnek sem húzott úgy mint máskor itthon sík terepen.Vagy csak beképzeltem ...de szerintem nem :)
2015. szept. 10. 19:25
5/8 A kérdező kommentje:
ja és még azt,hogy a pillanatnyi fogyasztás is több volt egy adott sebességnél.
2015. szept. 10. 19:26
6/8 anonim válasza:
Azt hiszem BMW-ből gyártottak (gyártanak?!) olyan 'Switzer' vagy 'Österreicher' verziót, ami pont oda a magas hegyekbe való , és mégpedig azért,mert igenis megérzi a motor a szintkülönbséget. Azt,hogy mennyit veszít azt nem tudom,de azt neked kellene érezned a saját autódon.
7/8 A kérdező kommentje:
hát így nem tudom,hogy mennyit veszít a kocsi az erejéből,de szerintem többet mint a klíma bekapcsolásakor akár.De jó lenne akár rugalmassági tesztekkel is alátámasztani ezeket :) esetleg ha netán valaki ilyen helyeken lakik,jár az.... :)
2015. szept. 11. 08:12
8/8 anonim válasza:
Na megtaláltam. BMW Österreich Paket :
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__671..
Az,hogy mennyit veszít,az megint kb egy jósok változós függvény. Függ a páratartalomotól,légnyomástól,Fúj-e a szél stb,stb. Nem olyan egyszerű ez a termodinamika,hogy 2 képlettel le lehessen rendezni az egészet,de nyilván veszít hiszen te is érezted , egyes gyártók meg dirket erre gyártanak modelleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!