Milyen módon lehet teljesítményt növelni egy régi, közel 20 éves, ezres autó esetén?
A kérdés inkább elvi jellegű, tudom, hogy nem sok értelme van ezzel foglalkozni.
Az érdekelne, hogy mik a lehetőségek. Mivel lehet többet kihozni egy ilyen régi kocsiból? Milyen tuningolási lehetőségek léteznek?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Az a baj, hogy csak nagyon nagy költséggel lehetne úgy tuningolni egy húszéves, ezres autót, hogy élmény legyen vele száguldozni.
Az ezreseket általában úgy készítik, hogy a feladatát ellássa, de többlet anyag nincs benne..tehát a fék, a hajtáslánc, az ütközési zóna, stb...nem bírnák az erősített motort.
Egy esetben érdemes rászánni időt, ha már nem számít, hogy mi lesz a kocsival, akár a kertben, vagy a faluvégén is lehet terepezni..de városi használatra nagyon necces.
Ha mégis belevágsz, először vedd ki a motort, és azt kell átalakítani.. báár tíz tizenöt lóval nem lesz több..az meg gondolom nem elég..
Az kimaradt, hogy ezekkel a módosításokkal akár 40 százalék teljesítmény többlet is elérhető. Persze nem kis költségek árán, és a motor élettartama a teljesítmény növelésével fordított arányban csökken.
-#2.
Értem. Köszönöm a válaszokat. Mint említettem, csak elvi kérdésről van szó, nem áll szándékomban felpiszkálni az öreget. Nekem jó így is, ahogy van. Csak a haverok állandóan azzal zaklatnak, hogy valamit kezdeni kéne vele, mert gyenge. Hát, ha állják a költségeket... :)
Amúgy én ezekből nagyon max egy kipufogó cserében lennék benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!