A Ford, és Opel, meg hasonlók tönyleg jobbak mint egy Audi, BMW vagy Mercedes?
Sokaktól olvasom, hogy a prémium márkáknál csak "az emblémát fizetik meg". Meg hogy "a BMW népautó, mert olyan sok van belőle eladó használtan."
Meg azt is beszélik a rossz nyelvek, hogy csak a magamutogató senkiháziak veszik, közben nem ér semmit, sőt sokkal megbízhatatlanabb mint bármi más.
A jó autó fogalma is olyan hogy nincs meghatározása..
Mert lehet jó az autó,mert alig fogyaszt valamit, mert sose romlik el akkor is olcsón javítható, mert 300 felett még vadúl gyorsít , mert a ringen a legjobb köridőt lehet vele menni, mert megnézik ,mert szépen csillog és jó a formaterve és kényelmes az üllése, mert annyi elektronika van belepakolva mint egy űrállomásba. és még lehetne sorolni. Szóval a jó autó relatív. Van akinek az Opel a jó ,van akinek a Bmw
Nagyon lehúzták az előttem írót, de valahol igazat mond.
Jobb egy új Ford/Opel, mint a prémium trió akármelyik tagja? Háát jó kérdés. Főleg, hogy a Ford/Opel nem is gyárt abban a kategóriában autót ( Európában ) amiben a másik három igen... :D
Nem véletlenül van akkora árkülönbség újonnan közöttük és ennek csak kisebb része a márkafelár.
Az hogy mi számít jónak az erősen relatív, kinek ez, kinek az. Egy fullra felszerelt Mondeo megáll 15 millió alatt, egy S80 már elmegy 23-24 millióig. Az E-Klasse alapára ott indul, ahol egy fullos Mondeo végetér, ~12 milla a legolcsóbb E-Klasse !!ALAPÁRA!!. Jó extrém példa, de az E63 AMG alapára 34 milla. Erre jönnek még az extrák. Olyanok amiket egy Mondeohoz nem is lehet rendelni :D
Butaság ezt így összehasonlítani. Méretben, akár kényelemben lehet őket, de árban és felszereltségben akkora különbség van ezek között....
Nagyon régi kérdés, de hozzászólok, hátha még olvassa valaki.
Hozzátenném azt is, hogy kinek mire kell.
Én most egy 330i és egy astra j opc között vacilálok...
BMW prémium, a 330 (2008) elég jó teljesítményű, és a 3000-es motorok szinte mind jók.
Ugyanakkor az OPC, nem egy sima Astra... Simán prémiumba sorolom. A H-t még nem, de a J már elég komoly paraméterekkel rendelkezik. Brutálisan erős, dugig extrákkal, plusz egy 2012-eset veszek, egy 2008-as 330i áráért.
Én hosszútávon gondolkodom. Az Opeles közösség pl sokkal barátságosabb, mint a BMW-s. Ez pláne akkor jön jól, amikor fanatikusok között találsz egy jó szerelőt, aki nem ver át... És rengeteg segítséget.
Szóval nálam az Opel felé billen a mérleg, de csakis az OPC jöhet szóba.
Alkatrész árak hasonlóak, de egy Opellel szerintem könnyebben boldogul az ember, mint egy BMW-vel.
Persze elfogult vagyok, most is Opelem van, de sok ismerősöm jár BMW-vel, és ha nincs jó kapcsolatod szervizelési körökben, nagyon durva pénzeket húzhatnak le az emberről. Úgy gondolom, egy Opeles közösségben könnyebb megtalálni a jó segítséget.
Persze a véleményem szubjektív. Biztos vagyok benne, hogy van ellenpélda is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!