Ti a régebbi vagy az újabb autókért vagytok oda?
Én is oldtimer fan vagyok, főleg a régi nagy amerikai izomautókért vagyok odáig: Dodge Charger R/T, Challanger, Plymouth Roadrunner, Mustang 60-70's, Chevy Camaro, Chevelle, Stingray stb. :)
De EU-s modellekből is akad pár: Opel Manta, Rekord, Skoda Rapid, Golf I
Nekem a mai autókkal az a legnagyobb bajom hogy a gyártók arra mennek hogy az egyre lustább és butább sofőrök helyett mindent megcsináljon az autó, nekem ez a távolságtartó tempomat, start stop rendszer, automata parkolás, eco-mód-sport-mód váltogatás blabla... Már az elektromos gázpedál se tetszett de azt még elfogadtam.
A régiekkel az ember jobban egyesült az autó mechanikájával illetve az úttal, az újakban csak egy utas vagyunk, a régiekben pedig sofőrök! ;)
Én az új autókban az egyediség hiányát utálom. A régieket a formájukról, egyedi lámpáikról messziről fel lehetett ismerni (Lada, Opel Kadett stb.), de az újakat szinte csak akkor, ha közel jön, és látod az emblémáját. Az új Ford, Opel, Renault, tök ugyanaz a csepp alakú lámpa, áramvonalas, elfolyó karosszéria.
Lehet, hogy technikailag jók az új autók, de amúgy jellegtelen szinte az összes (tisztelet a kivételnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!