Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány óra után éreztétek azt,...

Hány óra után éreztétek azt, hogy már jól megy a vezetés, jól kezelitek a kocsit és a legtöbb dologra már képesek vagytok figyelni?

Figyelt kérdés
9 órát (9x50 percet) vezettem eddig, szerintem nem megy rosszul. Volt már, hogy nagyon jól ment és olyankor magabiztos voltam. De volt olyan alkalom hogy olyan dolgokat rontottam el, hogy még én is meglepődtem.:( Az ilyenek eléggé elveszik a kedvem.. Ti hogy voltatok ezzel, nektek ia voltak ilyen "hullámvölgyek"?

2015. febr. 7. 15:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kb 25-30. óra környékén voltam úgy magammal, hogy most már mennék oktató nélkül is. Pluszban még vettem 10 órát, hogy nagyjából stabilizáljam magam. Ezeken az utakon viszont végig csak dumáltunk az oktatómmal, már tudtam figyelni a forgalomra, beszédre, és a vezetésre egyaránt.

Viszont 'jónak' nem éreztem magam soha, tudom, hogy a rutinhoz több ezer levezetett kilométer kell. Jelenleg még csak várok, hogy kihozzák a jogsit, utána megkezdődhet az éles 'edzés'.

2015. febr. 7. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam kb. 2-3 alkalom volt, amikor semmit nem rontottam el, és elsőre sikerült minden feladat is. De volt, hogy nagyon borzalmasan ment, mégis meglett elsőre a vizsga.

Legtöbbször nem is volt kedvem menni, nem az oktató miatt, vagy mert nem akartam vezetni, csak mert mindig elrontottam valamit. Nem kiabált velem, vagy cseszegetett akkor sem.

Azóta már levezettem több ezer km-t (nyáron lett meg), és sokkal jobban megy. Pl. az autóban, amin tanultam vezetni még a 30 óra után sem éreztem sokszor, hogy hol a kuplung holt pont, de saját autóban meg már 3-4. alkalom után simán megtaláltam.

2015. febr. 7. 15:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, csak hamar küldtem el.

Még annyi, hogy ilyenek miatt ne idegeskedj, mindenki ront az elején, mindenki bénáskodik. Van aki többet, van aki kevesebbet, de senki nem születik váltóval a seggében. Ez azért TANfolyam, hogy meg TANítsanak olyanra, amit előtte nem tudtál. A bénázás hozzá jár. És inkább itt bénázz, ahol az oktató ki tud javítani, és elmondani, hogy mit kell tenni ilyenkor.

Voltak természeten nagyon béna napjaim, volt hogy 3 pirosnál egymás utána lefulladtam, hát ott majdnem a sírógörcs keringetett. Viszont az órák között mindig fejben átelemeztem a hibáimat, és következőn pedig beültetni gyakorlatba a javított verziót, ez elég sikeres módszernek bizonyult nálam.

2015. febr. 7. 15:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

kb 10-15,000 km után...

30 óra után vizsgáztam és kaptam kézhez a jogosítványomat, de nem éreztem úgy, hogy én lennék az utak császára.

Mondom ezt úgy, hogy ez már több, mint 10 éve volt és azóta sem okoztam balesetet (~150,000 levezetett km alatt)

2015. febr. 7. 17:18
 5/7 anonim ***** válasza:
41%
3. vagy 4. óránál kérdezték a többiek, hogy én már, vizsgázni megyek? :D Mondtam, hogy még csak néhányszor voltam. Elsőre sikerült az elmélet is (én voltam a 2. leggyorsabb), gyakorlat is, meg ugye az első segély. Én nagyon szeretek vezetni, szerintem ez is segít.
2015. febr. 7. 20:54
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólást mindenkinek.:)

#2 Nekem is volt úgy, hogy kedvem sem volt menni, mert éreztem, hogy nem fog menni. Így is lett. Pedig az oktatóm egy végtelenül aranyos ember, nem kiabál vagy idegeskedik, próbál mindig türelmes maradni:D

Azért megnyugtat a tudat, hogy más is így volt ezzel.:)Szeretek vezetni, de azért örülnék ha jobban menne néha. De akkor majd kialakul ez.

2015. febr. 7. 22:03
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Kialakul, persze. Nekem is volt sokszor, hogy hibáztam, tökéletes úgysem lesz. Aztán ha elkezdesz parázni, akkor meg már rosszul megy. Nyugodtan kell, nem kell feszülni és minden jó lesz.
2015. febr. 7. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!