Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vw passat 5 v6 2.5 tdi megbizh...

Vw passat 5 v6 2.5 tdi megbizhatò?

Figyelt kérdés

Szeretnék autòt venni és erre gondoltam ezzel a motorral.

Kulfoldi utakra is használnám megbizhatò autò ez?

Es v6 hatos neztem videokat rola de nem megy jobban mint a kisebb 4 hengeres 1.9

Megeri a v6os?

2015. aug. 15. 22:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Erről beszéltem, több mint 400 ezer forinttal drágább az 1.9-es, ráadásul szinte fapados, a 2.5-ös meg full. Bár az a 2.5-ös nekem nem nagyon tetszik, szerintem a szemét kinyomták (lásd hátsó két kipufogó, ilyet normális ember nem tesz fel). Igaz, a 2.5-ös külföldi okmányos, bár az 1.9-es sem tudom, ah magyar papiros.

5.5-ben már nem volt sima TDI. Sokan mondják, hogy csakis a sima TDI a jó, de tapasztalatból mondom, hogy a PDTDI is van olyan megbizható.

A tiptronic váltó lehet hátrány, de ha kiszámolod, egy új kuplung és lendkerék árából simán kijön a váltófelújitás, amivel utána tuti nem lesz gondod, de lehet nem is kell hozzányúlni.

Ültem a múltkor egy 1.9-es 4motion-ban, és nagyon jól ment az is, szóval nem jelenthető ki hogy lomha vele az autó, csak esetleg lomhább kicsivel.

Egyébként az automaták olcsóbbak mint a manuálisak, és látom te az olcsóbbakat nézed, ezért találsz ilyen sok automatát.

2015. aug. 17. 12:08
 12/18 anonim ***** válasza:
Azért az ilyen 600 000-res tiptronicos dízeltől én tartanék egy kicsit. Egy váltó és futómű felújítás annyiba kerül, mint az autó vételára... :D
2015. aug. 17. 14:10
 13/18 A kérdező kommentje:

értem!

és a benzines 5.5-ös passatok?

1.8T gondolom ez turbó benzines lehet

150Le több mint a dizel bár annál nem is az számít hanem a nyomaték,de ez szemmel láthatólag sokkal jobban megy mint az 1.9-es 131Le vagy a v6 tdi

csak gondolom a fogyasztása is jóval több?!

megbízhatóságát meg nem tudom

nagyon rendesek vagytok hogy ennyit segítetek :D

köszönöm!:)

2015. aug. 17. 16:23
 14/18 A kérdező kommentje:

de most mondták hogy az opel vectra c sem rossz

1.9cdti 150Le ugye az fiatmotoros és azok azért nem olyan rosszak de az opelek meg szeretnek rohadni meg az elektronikára panaszkodnak.viszont a fogyasztása jobb és jobban is megy az autó! :)

de mondták hogy sok a zsákba macska mert rengetegnek még a lelke is ki van hajtva...

2015. aug. 17. 16:26
 15/18 anonim válasza:
Az 1.9 es 131 lovas pd ből próbálj kifogni jobbat. 50 ezerért írnak rá egy gyenge kis programot. 150 lóval meg vígan elszaladgál még a 4 motion is. A motornak baja nem lesz
2015. aug. 17. 23:11
 16/18 anonim ***** válasza:

Az 1.8T az egy jól sikerült motor a VW-től. Az igaz, hogyha nyugisan hajtod, akkor is 9 litert eszik minimum. Viszont fürge vele az autó az tény, nagyon pörgős kis motor ez az 1.8as, ellenben a 2.5 TDI-vel mondjuk. A másik dolog, hogy eléggé széthajtották az 1.8-asokat, olyan emberek vették akik szeretik nyomni neki, rengeteg meg is van chippelve.

Az Opel is egész jó műszakilag, a 150 lovas CDTI-vel repül az autó, de a Vectra messze elmarad a VW-től minőség terén (belső anyaghasználat, stb). Egyébként a Vectra C-nél már nem jellemzőek az Opel rozsdásodási problémái.

Én győzködtelek, hogy vedd a 2.5-öst, de lehet mégiscsak egy 131 lovas PDTDI lesz a legjobb választás neked. Vagy ha találsz megkimélt darabot, és birod a fogyasztást, akkor egy 1.8T.

2015. aug. 18. 08:58
 17/18 A kérdező kommentje:

Maradok a bevalt 1.9 pdtdi-nél

Probalok szerezni egy jo állapotù darabot

Es ahogy irtad ha valoban nem karos a motornak akkor keresek egy megbizhato komat aki megcsinalja a "tuningot"

Köszönöm mégegyszer!:)

2015. aug. 18. 14:14
 18/18 anonim válasza:
Jól teszed ! :) Ha felmész kollárchip oldalára ott írja hogy mennyi a határ amennyit meg tud rá írni. Addig semmi baj nem lesz. Az enyém még az adagolós 110 lovas motor. Most olyan 150 lónál jár és vígan megyeget probléma nélkül.
2015. aug. 18. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!