Simson tuning-al kapcsolatos kérdés?
kell egy flex, egy hegesztő gép, és sok sok tudás, hogy egy másik blokkot belevarázsolj abba vajlingba.
mindent bele lehet rakni, csak pénz és akarat kérdése.
ha bele raksz egy másik blokkot, meg kell oldanod a lánchajtást is.
mivel egy erősebb motor kerül bele, a simson láncot mint a cérnát úgy széttépné.
így tehát hátul is olyan kiosztású lánckeréknek kell lennie, amilyen a beépített blokkban van.
ez az első nagy dilemma.
második, hogy ha már sikerült össze hozni a hajtást, akkor lehet azon agyalni, hogy a gyönge kis hátsó villát egy 125 blokk első indulásnál ne csavarja szarrá.
aztán jöhetnek a többi teendők, kipufogó probléma megoldása, mivel a vázat szét kell vágni hogy bele férjen egy nagyobb motor, azt normálisan össze hozni.
én anno csináltam ilyen öszvéreket, simsonba egy 125 honda enduro motort tettem, és onnan tudom hogy nagyon nagy munka megcsinálni, és nem kevés pénz is ha ilyen mókákat szeretnél megvalósítani, mellesleg kellő tudást is igényel.
kipufogóról meg annyit, hogy számtalanszor leírtam már, hogy egy 30 éves már akkoriban is elavultnak számított (simson) konstrukción egy tunning kipufogó semmit nem fog változtatni.
annál jóval több kell.
egy ilyen öszvérrel eleve nem is vehetnél részt a forgalomban.
5000-300.000ft-ig büntethetnek meg érte, és ha van jogosítványod valamire, azt be is vonhatják, függően attól hogy és milyen helyzetben kapna el a rendőr.
mondjuk valami főúton száguldoznál vele 90-100-al, biztosan bevonnák a vezetői engedélyed.
azért nem mindegy hogy egy nagyobb 100, vagy 125 köbcentis robogóval közlekedik az a 10 ember!
nekem is van egy 180 köbcentis kétütemű robogóm, vígan elközlekedek vele úgy hogy a rendőrök nem basztatnak.
de azt ne akard már megmagyarázni nekem, hogy egy ETZ motor ha bele van mókolva egy simsonba, az nem tűnik fel egy rendőrnek sem...?
vagy nagyon buta tudatlan rendőrök vannak felétek, vagy nem akarod elfogadni, hogy ez így ebben a formában nem megvalósítható.
bár én leszarom mit csinálsz, úgy is a saját kárán tanul az ember.
ha meg az ismerőseid ilyen barkácsolt EZT meg nagy köbcentis blokkos simsonokkal járnak, miért nem tőlük kérsz segítséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!