Van valakinek olyan tudása vagy ismerőse aki ért a chip
tuningolás hoz?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy olyan térképet készíteni ami az autó fogyasztását vissza veszi naggyából a felére. Nem baj sőt jobb is ha az autó teljesítménye vissza esik. És vajon ez okozna-e romlást a motorban ha ez működne ezt 8-9 ugyan olyan autóra fel kellene tanítani
szerintem ez a felére csökkentett fogyasztás nem kivitelezhető. Lehet úgy módosítani a befecskendezési térképet hogy fogyasztásra legyen optimalizálva, de sztem még turbódízelnél is maximum 20%, de lehet sokat is mondtam...
2015. aug. 10. 22:01
2/8 anonim válasza:
Nem vedd sértésnek, de ha nincs pénzed benzinre, akkor minek autó?
Vagy vegyél egy kisebb teljesítményűt. Az én új Swiftem, klímával zabál a városban 7,5 liter 100 km-n. 2 hétig eljárok egy tankkal.
Ha ennél nagyobb autód van, akkor kisebbre kell cserélni.
Vagy nem kell nyomni a gázt annyira, és a lehető leghamarabb eljutni 4-s fokozatba. Aztán gurulni.
2015. aug. 10. 22:24
3/8 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam hogyha meglehet oldani 2 térkép lenne ha városban használom benzin spórolós de ha a 2. Térképet használom 170LE nem zavar a fogyasztás de ha ez működik van 7-8 auto amikre jó pénzért fel lehetne taníttatni az én autómra csak azert kellene hogy működik e
2015. aug. 11. 00:23
4/8 anonim válasza:
Persze, amit 30 millás autókba tervez több száz ember, azt majd Pistike, megcsinálja a garázsban neked :D
2015. aug. 11. 00:41
5/8 A kérdező kommentje:
Tehát a 30 milkás autók.. Egy 400 ezres ford mondeo vagy ugyan ebben az árban Fiat puntot is lehet chipelni .. És az elején le írtam hogy aki ilyen tudással rendelkezik nem Pistike .. sokan foglalkoznak chipeléssel és nehogy azt hidd hogy ez olyan mint az űrkutatás ha vannak mérő műszereid illetve szoftvered és értesz hozzá úgy állítod be ahogy neked optimális
2015. aug. 11. 20:37
6/8 anonim válasza:
első vagyok, szívó benzinesnél pláne nem fogsz fele olyan fogyasztást elérni. Ráadásul a legjobb optimalizálás is csak úgy működik hogy az adott autó saját szoftverét módosítják egyedileg, és nem szériába feltöltöd ugyanazt egy tucat kocsira.
2015. aug. 11. 21:47
7/8 A kérdező kommentje:
Ez egy értelmű ugyanolyan autókról lenne szó
2015. aug. 11. 21:49
8/8 anonim válasza:
Na akkor mégegyszer, mert nem jött le, 30 millás autókban, van olyan, hogy a fogyasztás csökkentésse érdekében kikapcsol hengereket, lejjebb veszi a teljesítményt, akkor fecskendez be, mikor gázt adsz. Bár az utóbbi, már pár éve jelen van a közép kategóriában is.
Most egy 15 éves autóban nincs meg erre a lehetőséged, hiszen a motort se úgy tervezték. Lehet tunningolni az autót, vagyis több lóvat kihozni a verdából, meg nagyobb fogyasztást, de kevesebbet így nem. Mivel ezeket a motorokat így építették. Ami 7 literrel jár el alaphangon, az nem fog elmenni neked 3 literrel 100 km.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!