Milyen autót vegyek?
Kezdö söför vagyok,
Diesel autót szeretnék max 2000 euro értékben tippeket várok
Én ezeket nézegetem
Opel Astra 2 1.7 DTI
Ford Focus 1.8 TDI
Seal Ibiza 1.9 TDI 2000
Seat Leon 1.9 TDI
mind egyformán jó.
a leon fitalos
Ford dízel nem életbiztosítás.
A magyar piacot nézve a Seat-oknak ennyiből csak az alját kapod meg, úgyhogy az is felejtős.
Marad az Astra G. Az viszont kijön árban. Egy jó előéletű Isuzu motorossal jól járhatsz
Seat francia trabant... Opel vagy ford, ha számít a fogyasztás, akkor opel...
De amúgy a helyedben elgondolkodnék skoda oktávián, vagy mazda 6-on.
az isuzu már 90 években is elavultnak számított ennek ellenére jó motor.
a TDI jó, semmiben sem kiemelkedő vagyis nem ment az egyik tulajdonság a másik tulajdonság kárára. és éppen ezért jó
a ford 1.8 tddi nem túl jó de a 1.8 115le tdci a legmodernebb a felsoroltak közül és a legjobb mind fogyasztás mind teljesítmény. na igen ha bajvan vele az sokba kerül nem úgy mint az tdi vagy isuzu esetén
Olyant vegyél, ami pöccre indul, nem zörög-csattog, nem füstöl, nincs szétrohadva, lebarmolva. a belsejéből következik a tulaj hozzáállása az autóhoz. turbóst még csak véletlenül se...
ha nyugodtan akarsz egy darabig élni mint kezdő sofőr, akkor használtban csak szívó motorost vegyél...
esetleg automatát...
Az Astra G -nél vigyázni kell, az 1.7-es dti motorokkal, mert 1-2 év különbséggel lehet elektronikusan vezérelt de adagolós és vagy lehet az újabb már közös nyomócsöves is. A közös nyomócsöveset ajánlom, de az adagolóst nem, mert sok baj van vele!
A Focus 1.8 TDI egy nagyon régi konst. motortípus kiforrt technika, szintén csak közös nyomócsövesben ajánlanám, viszont van Focus-ban 1.6 tdci ami viszont PSA-motor, francia fejlesztés, csak jót tudok mondani róluk.
A Seat 1.9 TDI remek választás, a VW 1.9 motor a legjobban sikerült nagyon megbízható és hosszú futásteljesítményű motor.
De ha rám hallgatsz csak szakemberrel mész autót venni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!