Ha valaki alacsony fordulaton vált az növeli a fogyasztást?
Egy 1.4-es Sokoda Feliciáról van szó. Egyik ismerősömnek van ilyen és ő (ahogy észrevettem) 2000 alatt szokott váltani. Ha dízel lenne azt mondom ok, de ez egy benzines és a fordulatszámmérőben 2000 - 3000-ig van zölddel skálázva 5500-tól felfelé pirossal, tehát én értelemszerűen ebből azt szűröm le hogy a gyár szerint 2000-3000 között érdemes felváltani.
Én a saját autómon 1.2 16V Renault Clio olyan 2500-2900-nál szoktam felváltani és így hozza az autó a gyári előírt fogyasztást. A srácnak nemtudom mennyi lenne a gyári adat, de aztmondta hogy olyan 6,5 - 7 körül eszik az autója.
Szerintetek ha egy kicsit feljebb válatana javulna a fogyasztás? Én nem mertem neki szólni, már régóta vezet, hülyén jött volna ki ha én okoskodok neki hogy mi a jó és mi a nem :)
Köszönöm a válaszokat! :)
Én pedig azt hittem hogy ha hidegben áll az autó, akkor érdemes egy kicsit alapjáraton járatni és aztán csak elindulni. Nem gondoltam volna hogy egyből el lehet indulni, sőt ez a helyes.
1.3-as a Felicia, bocsánat :)
A forgónyomaték csúcs körül kell tartani a fordulatot. Azon felül kis fokozatokba fölösleges csak plusszba fogyasztassz.
Tud ám a motor is erőlködni, mert szegény hajtókarokra milyen nyomás jut ha alacsony fordulaton föltolod 5.-be.
Bemelegítés... hááát gyerekek én alapjáratást nem ajánlom. 1 - 2 percnél tovább. Nyugodtan lehet indulni vele de csak finoman. Diesel motornál más a helyzet... ott ajánlott begyujtani és tartani kicsit, mert vastagabb blokk több víz ugyebár.
6.5 - 7 es fogyi elég szép nem tudom, hogy hozza össze... de ügyes, sztem a porlasztókkal ott gáz van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!