Van olyan adalék kocsikhoz ami csökkenti a fogyasztást?
Olyan adalék érdekel ami csökkenti a kocsi fogyasztását, és persze nem kamu.
A kocsim jelenleg 6-7 litert eszik.
Tanulj meg vezetni spórolósan.
Egyenletesen kel menni nem rángatni meg ugrálni a pedálokon.
Nem szabad kilőni mint a puskagolyó.
Az átlag 80-90km/h t tartani kell országúton.
Nem szabad lapos gumival járni.
Ha piros lámpát látsz a messzibe csak elgurulsz odáig nem nyomod a gázt. Én ezekkel a teknikákkal 100km/h 1-2 litert is tudok spórolni. Szolnoktól Pest nekem 5-6 liter így.
Előzgetve idegesen taposva 24litert is elégettem már ugyanazon az úton ugyanazzal a kocsival. Csak ennyit számít a vezetés!..
"Autó Nissan Primera 1.6,
Az ilyen legtöbb csodaszer egyrészt nem működik, de mégha működik is, jellemzően 5-10%ös csökkenést ígér. Lássuk mit is jelent ez:
Ha alapból van mondjuk egy 10es fogyid és minden körülmény adott, lemegy mondjuk 1 literrel 9 literre. A gond csak az, hogy ez nagyon nehezen mérhető.... Az is fura, hogy a legtöbb ilyen "csoda" gyártó nem publikál rendes, labor körülmények között történt mérést. Vajon miért nem?....
"
pl.: piros lámpát kapsz akkor bevágod üresbe és begurulsz a helyett hogy sebesség visszakapcsolással fékeznél közbe.
"
Ez így hülyeség. Mindig az aktuális távolság és sebesség, stb... ismeretében az adott szitunak megfelelően kell eldönteni hogy motorfékezel vagy üresben gurulsz. Ha kis távon kell megállni, motorfék, mert annak a hatása erős és addig is nulla a fogyi. Ha már messziről látod a pirosat, simán kivenni üresbe, onnan a lámpáig szépen le fog lassulni, nem kell kapcsolgatni. Ugyan lesz alapjárati fogyid, de a gázt hamarabb elengedheted amit több spórolást jelent mint a motorfék kontra üresben gurulás...
Szerintem a 6-7 litert nem nagyon lehet lejjebb vinni. Minél kisebb a fogyi, a fajlagos megtakarítás értéke annál kisebb lesz... ( 6 liter 10%a kisebb mint 30 liter 10%a....)
Ettől függetlenül holnap fogjuk betenni a csoda ECO-tak-ot, de nem a fogyi miatt, inkább a káros anyag kibocsátás miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!