VW Passat B6 2. 0 PD TDI DSG váltóban az olajat mennyi km-enként érdemes cserélni?
"de ha felesleges 60 ezrenként cserélni akkor azt jó lenne tudni."
Ha csak három évig akarod használni akkor felesleges, majd a következő tulaj szív vele... xDD
Ha a gyári előírás max 60 000 azt érdemes betartani - bár én eddig sem engedem el a sajátomat, igaz az nem DSG.
"Cáfolnám az előzőt!"
Ezzel mit sikerült megcáfolnod mesélj? :D
Érdekes, mert szerintem pont azt sikerült alátámasztanod, amire én is utaltam ( illetve többször leírtam már ).
Az átlag automatában nem cserélnek olajat, mert nem előírás. A legtöbb - használat és konstrukció függvényében- 230-350 000 között letérdel. Ennek az oka, az általad is leírt nagy mennyiségű az olajtérben felhalmozódott fémtörmelék. Te valahol 330 000km környékén átmostad a váltókartert? Szép mentés volt, kérdés sikerült-e az egész váltót átmosni. Nem tudom milyen robotizált automatád van, de majd egyszer kérdezz meg egy automata váltó szerelőt - aki újít fel konvertert is - hogy mit művel a konverterrel a nagy nyomású fémtörmelékkel telített olaj, vagy majd nézz meg egy szétszedett szeleptömböt.
Céges autó volt a tied, azt nem írtad cseréltek-e benne váltóolajat. Ha előírás a gyártónál az olajcsere, akkor azt meg is csinálják márkaszervizben - bár akkor fém törmelék nem lehetne a váltókarterban - és akkor a váltó sokáig jó egészségnek örvend.
Most a váltódban kb 350 000km lehet a leírásod alapján, ez pont annak a felső határa környékén van, amit az automaták olajcsere nélkül is átvészelnek. Ez még nem zárja ki, hogy 380 000-nél beleszaladsz egy minden előzmény nélküli szeleptömb cserébe, ami anyagárban is majd két kiló. Mi a garancia arra, hogy a szinkronok nem koptak már meg amik ezután huncutkodni fognak? ( mert a mesterségesen sűrített olaj egy darabig ellentételezni tudja ).
Maradjunk annyiban, hogy te nem megcáfoltad amit írtam, hanem alátámasztottad. Saját tapasztalattal támasztottad alá az automataváltók egyik legnagyobb problémaforrását, az olajcsere elmaradásának következményét, a nagy mennyiségű finom fémpor felgyülemlését.
Reméljük sikerült megelőznöd komolyabb zsebbenyúlós problémákat, bár ebben én a leírás alapján nem hiszek. De azért remélem szerencsével jársz és sokáig boldog tulaja leszel a robotizált automatának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!