Vettem a boltban egy NGK-ás gyertyá, és a simson s51b-mnek elrontotta a hengerfej menetét! A gyertyának megnőtt a térfogata! Most Mit csináljak?
Bizony, melegen megnő a testek térfogata. Viszont a gyertya kevésbé tágul, mint az alumínium hengerfej, ezért nem szabad meleg hengerfejbe belehúzni állat módjára a gyertyát.
Szóval nem a gyertya tette tönkre a menetet.
Mit tegyél, cseréld ki a hengerfejet, vagy rakass bele menetjavítót.
Ha valós a kérdés, akkor én inkább helicoilos,bearcoilos menetjavítóval javítanám.
A hengerfej javító csavar az előző kommentelő linkjén, nem igazán jó - inkább működő megoldás. Menni fog vele a motor, de van olyan mocim, ahol le lehet csavarni a gyertyával ezt a menetjavítót, a másikon ez nem fordult elő, de egyik mocinál se tömít rendesen. Viszont a coillal javított menet nem csak szebb, de sokkal erősebb menetet eredményez. Nagyon jó cucc.
Remélem segítettem
1. A gyertya nem NGK-ás, hanem NGK. A telefonom sem Nokiás hanem, Nokia.
2. A hengerfejben a menetet te rontottad el, max mert ferdén kented bele, vagy túlhúztad, vagy már alapból rossz volt..
3. Ha nem akarsz új hengerfejet venni, akkor perselyeztessed meg..kb. 1500-ért hegesztenek bele egy új perselyt.
A HELICOIL-én is javasolni tudom nagyon jó megoldás!
Viszont a másikat amit linkeltek ne vedd meg mert pénzkidobás, írják itt is hogy kijön gyertyástol, ez azért van mert nem hasonló a hőtágulásuk (alumínium vas) azaz szar az egész, de olcsóbb.
de ha bronzból csinálnák akkor már jó lenne és az olcsóbb és jó megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!