Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem a boltban egy NGK-ás...

Tiger5 kérdése:

Vettem a boltban egy NGK-ás gyertyá, és a simson s51b-mnek elrontotta a hengerfej menetét! A gyertyának megnőtt a térfogata! Most Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2015. júl. 6. 23:11
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Mosd ki fozoprogramon!
2015. júl. 6. 23:14
 2/7 anonim ***** válasza:
42%
Ne tegyél fel kitalált kérdéseket!
2015. júl. 7. 01:11
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

Bizony, melegen megnő a testek térfogata. Viszont a gyertya kevésbé tágul, mint az alumínium hengerfej, ezért nem szabad meleg hengerfejbe belehúzni állat módjára a gyertyát.

Szóval nem a gyertya tette tönkre a menetet.

2015. júl. 7. 07:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Mit tegyél, cseréld ki a hengerfejet, vagy rakass bele menetjavítót.

[link]

2015. júl. 7. 07:20
 5/7 joco5582 ***** válasza:
64%

Ha valós a kérdés, akkor én inkább helicoilos,bearcoilos menetjavítóval javítanám.

A hengerfej javító csavar az előző kommentelő linkjén, nem igazán jó - inkább működő megoldás. Menni fog vele a motor, de van olyan mocim, ahol le lehet csavarni a gyertyával ezt a menetjavítót, a másikon ez nem fordult elő, de egyik mocinál se tömít rendesen. Viszont a coillal javított menet nem csak szebb, de sokkal erősebb menetet eredményez. Nagyon jó cucc.

Remélem segítettem

2015. júl. 7. 08:24
 6/7 anonim ***** válasza:

1. A gyertya nem NGK-ás, hanem NGK. A telefonom sem Nokiás hanem, Nokia.

2. A hengerfejben a menetet te rontottad el, max mert ferdén kented bele, vagy túlhúztad, vagy már alapból rossz volt..

3. Ha nem akarsz új hengerfejet venni, akkor perselyeztessed meg..kb. 1500-ért hegesztenek bele egy új perselyt.

2015. júl. 8. 19:35
 7/7 anonim ***** válasza:

A HELICOIL-én is javasolni tudom nagyon jó megoldás!

Viszont a másikat amit linkeltek ne vedd meg mert pénzkidobás, írják itt is hogy kijön gyertyástol, ez azért van mert nem hasonló a hőtágulásuk (alumínium vas) azaz szar az egész, de olcsóbb.

de ha bronzból csinálnák akkor már jó lenne és az olcsóbb és jó megoldás.

2015. júl. 10. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!