10 éves dízel utazóautókat meg szabad venni?
Kilométert ne is nézd ezeknél a kocsiknál, mert sehogy sem ad vissza érdemben megfelelő visszajelzést az autó állapotáról. Az előéletük fontos nagyon, szervizkönyv némi segítséget nyújthat. Ilyen autókat én amúgy inkább az osztrákoktól, vagy németektől vennék. Nem azért, mert feltétlenül olcsóbban adják, hanem mert ott nagyobb esélyed van megkímélt példányt kifogni.
Például ha főleg autópályán használtak egy ilyen dízelt, az nagyon jó hír, hiszen akkor nem rövidtávokon kínozták. Lehet, hogy ezekben van 400 ezer kilométer, de sokkal jobban jársz, mintha veszel egy olyat, ami 300 ezret futott városban, és vissza van tekerve 150-re.
"Úgy vedd meg, hogy pl. 5 -ös BMW -hez pl. a kettős tömegű lendkerék önmagában 275 000 Ft..."
Az nem is sok. Nekem az Astrámhoz több lett volna a gyári. Persze utángyártottból lendkerék + kuplungszett megvolt 200-ból + munkadíj.
Jah nem is sok, de egyrészt 5 -ös BMW -t elég kevesen szerelnek - főleg JÓL! - és nem annyi lesz a munkadíja, mintha egy Corsa -ról van szó, pláne ha márka szervíz csinálja :D Semmilyne szinten nem lehet ezt a két márkát egy lapon emlegetni és nem is kell, ég és föld kategória.
Aki meg azt írta, hogy nem véletlenül rohangál sok 10 éves prémium autó az utakon, hát párnak nézz már alá :D Van amelyiknek úgy el van rohadva a küszöbje, hogy lassan magától leesik (lásd szomszédom BMW -je). Sokan megvették, de baromira nem szervízelik. A magyarországi autós állomány nagy része katasztrofális műszaki állapotban van, és pont ezeket adják el, nyilván nem azt ami faszán karban volt tartva.
Jó oké, az 5-ös BMW-hez a legdrágább az alkatrész meg a szerviz.
Én azért lehidaltam, mikor az Opelemhez 1 darab üres gyári fényszóró búra 200.000Ft-ba került a legolcsóbb helyeken. Szerintem ez minden, csak nem olcsó.
Nyilván az 5-ös BMW-hez ez is nagyságrendekkel drágább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!