Ha új, tehát 0 km-res szalonautóról van szó, akkor dízel, vagy benzin a jobb választás, ha a ilyen évi 60-70, akár 80 ezer km-re kell és az a fő szempont, hogy megbízható legyen?
Személyautóról van szó. Skodáról mondjuk. Újról, tehát ugye nem lenne az, hogy vajon hogyan bántak vele, hány km van benne, szervizelték-e rendesen, stb.
Szóval így melyik ígérkezik megbízhatóbbnak?
Az se lenne rossz persze, ha gazdaságosabb lenne, de azt cseszheti az ember, ha előjön valami, egy vagyonba kerülő szervizköltség.
A haszongépjárművek, buszok, teherautók, kamionok mind-mind dízelek, aztán a BKV-nál is már ilyen 2 millió km-t futó járművek vannak és még mindig mennek. Ahogy a teherautók, kamionok is. De a személyautók is ennyire megbízhatóak dízelben?
Mert úgy vettem észre, hogy nagyon sok gyártó, pl. VW, Skoda, stb- de még a komolyabbak is BMW meg hasonlók is inkább dízelre csábítják az embert.
VW-nél Skodánál ha valaki benzinesben akar 4 kerékmeghajtásút, akkor a legnagyobb motorral lesz kénytelen venni, ami pl. Skoda SuperB esetében 280 lóerő... Dízelből sokkal nagyobb a választék, nem beszélve a fogyasztási adatokról, amiket odaírnak....
Persze benzinesnél engem csábít, hogy egyszerűbb, meg a hangja is.
Anyagilag a dízellel járnál jobban mindenképp.
A modern benzines motorok semmivel sem egyszerűbbek, agyon vannak elektronikázva.
Ettől függetlenül benzinest vennék, jobban szeretem őket.
Tisztan megbizhatosag szempontjabol tulajdonkeppen mindegy, mert lutri hogy a te peldanoyd eppen mennyit fog birni.
Gazdasagossagi szempontok miatt ekkora tavra egyertelmuen dizel.
Újautóba csakis dizel, de nem csak azért mert ilyen sokat mész, hanem azért is, mert az új autókba szinte már csak turbó-benzines csodák vannak, amik lassan komplikáltabbak mint dizel társaik, és ugyanolyan drágák az alkatrészek hozzá. Ellenben benzintemetők, mig a dizelek nagyon takarékosak.
Ja és nem tudom mit lehet imádni annyira egy agyonszigetelt 4 hengeres benzines hangján, szerintem attól már jobb a mélyen kettyegő dizel hangja is...
elvetve lehet itt-ott szivobenzinest kapni, de azok is mar szinte mind kozvetlen befecskendezesesek.
De nincs a kisturbokkal sem baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!