A motort miért nem szabd "üresben" pörgetni?
Azt hallottam hogy ez nem tesz jót neki,miért?
A válaszokat köszönöm.
néha szoktam "pörgetni" hidegen,de akkor se megyek feljebb mint 2500-3000,de akkor is csak azért h melegedjen,meg h ha nehezebben indul akkor egy kicsit tolok neki.
van még egy régebbi teherautónk,azzal meg úgy vagyok,hidegen beindítom,azt pörgetni kell meg mer áll....(egyébként a személyautó az Opel,a tgk meg avia)
A hideg motort nem illik pörgetni, mert a hideg olaj miatt nincs megfelelő kenés, ezért fokozottabb a kopás. Azért pörgetni, hogy melegedjen, azzal csak ártasz neki, inkább indulj el a kocsival terhelés alatt gyorsabban melegszik, de nem kell 2-3ezres fordulaton menni.
Ha meg már meleg a motor akkor nem hiszem, hogy ártana neki, esetleg a túlmelegedés lehet gond, ha a hülyegyerek módon pörgeted
tövig nyomom a gázpedált ilyenkor,és néha nyikorgó hangot ad ki.
köszönöm a válaszokat
He!
Hidegen tövig ne.
Inkább beindítod, vársz fele 10-15 másodpercet és indulhatsz.
Terhelés alatt jobban melegszik, csak arra figyelj, hogy ne erőltesd meg a motort, és max 3000-ig pörgesd vagy még addig se.
"tövig nyomom a gázpedált ilyenkor,és néha nyikorgó hangot ad ki.
köszönöm a válaszokat"
Szerintem az a gond, hogy nem tudsz vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!