Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motort miért nem szabd...

A motort miért nem szabd "üresben" pörgetni?

Figyelt kérdés

Azt hallottam hogy ez nem tesz jót neki,miért?

A válaszokat köszönöm.

2010. febr. 25. 23:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
mert felforr a motor leég
2010. febr. 25. 23:34
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Hidegen azért, mert nincs kellő kenés (más az olaj viszkozitása hidegen és melegen), melegen pedig azért, mert magas a hőterhelés (a nagy fordulat miatt), ám ugyanekkor a vízhűtőn (vagy a henger hűtőbordáin) nem áramlik a levegő, gyenge a hűtés. Igaz, terheletlenül nem akkora a hő, mint terhelés alatt, de akkor is sok tud neki lenni.
2010. febr. 25. 23:40
 3/14 anonim ***** válasza:
47%
Én meg nem vitatkozni akarok az előttem válaszolókkal ,de szerintem semmivel sem árt jobban a pörgetés egy motornak üresben,mint ártana neki menet közben. Pörgesd csak nyugodtan,az már más ,hogy mi értelme van annak ,hogy álló helyben pörgeted a motort,már megbocsáss de ezt hülyegyerekek szokták csak csinálni.
2010. febr. 26. 04:20
 4/14 anonim ***** válasza:

néha szoktam "pörgetni" hidegen,de akkor se megyek feljebb mint 2500-3000,de akkor is csak azért h melegedjen,meg h ha nehezebben indul akkor egy kicsit tolok neki.

van még egy régebbi teherautónk,azzal meg úgy vagyok,hidegen beindítom,azt pörgetni kell meg mer áll....(egyébként a személyautó az Opel,a tgk meg avia)

2010. febr. 26. 08:34
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A hideg motort nem illik pörgetni, mert a hideg olaj miatt nincs megfelelő kenés, ezért fokozottabb a kopás. Azért pörgetni, hogy melegedjen, azzal csak ártasz neki, inkább indulj el a kocsival terhelés alatt gyorsabban melegszik, de nem kell 2-3ezres fordulaton menni.

Ha meg már meleg a motor akkor nem hiszem, hogy ártana neki, esetleg a túlmelegedés lehet gond, ha a hülyegyerek módon pörgeted

2010. febr. 26. 09:37
 6/14 A kérdező kommentje:
Opel omegáról (az apámé és kombi)van szó és elég nehezen indul,de ha pörgetem egy kicsit szinte semmi gond vele,csak félek hogy egyszer baja lessz ha pörgetem üresben.
2010. febr. 26. 12:52
 7/14 A kérdező kommentje:

tövig nyomom a gázpedált ilyenkor,és néha nyikorgó hangot ad ki.

köszönöm a válaszokat

2010. febr. 26. 12:53
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

He!

Hidegen tövig ne.

Inkább beindítod, vársz fele 10-15 másodpercet és indulhatsz.

Terhelés alatt jobban melegszik, csak arra figyelj, hogy ne erőltesd meg a motort, és max 3000-ig pörgesd vagy még addig se.

2010. febr. 26. 13:54
 9/14 anonim ***** válasza:

"tövig nyomom a gázpedált ilyenkor,és néha nyikorgó hangot ad ki.

köszönöm a válaszokat"

Szerintem az a gond, hogy nem tudsz vezetni.

2010. febr. 26. 19:16
 10/14 A kérdező kommentje:
aápm megtanított vezetni de jogsim még nincs
2010. febr. 26. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!