Ha egy lejtőn üresben gurulok akkor hiteles adatot mutathat a fedélzeti computer fogyasztásmérője? Bővebben alább.
Én is így gondoltam, de valaki azt mondta, hogy üresben gurulva sokat fogyaszt az autó.
Ha állok, akkor 0,7 litert mutat/óra
De ha gurulok üresben akkor változóan 2,5-4-7 litert is mutat a fogyasztásra/ 100 km.
Ezért bizonytalanodtam el.
de másnak is ennyit mutat...annak akitől hallottam. persze nem gondolom, hogy hiteles, kompetens személy ebben a kérdésben, de hallotta ő is. És gondoltam inkább megkérdezek mást.
Van nulláson olyan hely ahol 1 kilométert is tudok gurulni. illetve a körforgalmakba, lámpákhoz is gurulni szoktam ha....
És ez miatt kérdezném, lehet, hogy a tervezet "spórolásom" optimalizálásom, rosszabb, mint gondolnám..
Eddigi utolsó válaszoló. Nem értem, ha alapjárat megy gurulás közben miért fogyaszt akár 2 litert?
Vajon van amit nem tudok, hogy valami miatt így üzemel, vagy az órát, computert ilyenkor nem tudják pontosra beállítani? Nem az átfolyt mennyiséget nézi, vagy nem tudom mi alapján számol. Mindenesetre érdekelne, hogy működik, miért van ez így :-)
Nahát ilyet tőlem ne kérdezz! :))) Én nem értek hozzá ennyire (nő vagyok...), talán a párom tudna szakszerű választ adni! Én csak azt írtam, amit látni szoktam.
Bár számomra az is rejtély tud lenni, hogy hogy tudunk az 50 literes tankba 56 litert tankolni...???
Ez nagyából így van .
Ha motorfékkel gurulsz akkor ugyebár tényleg nincs semmilyen fogyasztás .
De ha üresben/kinyomott kuplunggal mész le akkor ugyebár tartani kell az alapjáratot .
Nos ha pl 30 km/órával gurulsz le és 1 óra alatt pl 1 liter kell az alapjárat megtartásához , akkor az autód fogyasztása ebben az esetben 3,33 liter lesz (már ha jól számolok:) . Szóval ez függ attól , hogy mennyivel gurulsz lefele , és mennyi az alapjárati fogyasztásod .
Ezenkívül olyanok is bezavarhatnak , ha pl elindul a klíma , vagy a generátornak nagyobb lesz valamitől a terhelése , vagy bármi ... ez mind többlet üzemanyag fogyasztást jelenthet rövid távon (és ugyebár az pillanatnyi fogyasztást mutat) és emeli a kijelzett fogyasztást .
Remélem érthető voltam .
Alapjáratnál liter/óra a mértékegysége a fogysztásnak.
Így nem értem, hogy számoltad a 3,33-at és miért számít a gurulás sebessége? :-)
Elmondhatnád, hogy számoltad, hogy értsem. nem tudom mire gondoltál... :-)
Azért köszi a többi az segítség..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!