Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy lejtőn üresben gurulok...

Ha egy lejtőn üresben gurulok akkor hiteles adatot mutathat a fedélzeti computer fogyasztásmérője? Bővebben alább.

Figyelt kérdés
Ha motorfékkel gurulok lejtőn akkor azt mondják nincs befecskendezés. Ha üresben gurulok, akkor alapjárati fogyasztás van, vagy tényleg néha rengeteg üzemanyagot benyel az autó ekkor? Örülnék, ha hozzáértők kicsit felhomályosítanának, sajnos ehhez nem értek. :)
2011. júl. 21. 09:05
1 2
 11/12 anonim válasza:

mert ha mész (legalábbis én autóm) akkor már azt mondja meg , hogy mennyit fogyaszt az autó 100 km -en .

Bár ha a tied nem ezt mondja akkor tényleg nem értem . Én a saját kicsi kocsimból indultam ki :)

2011. júl. 21. 14:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Hangsúlyozom hogy nem értek hozzá, de szerintem:

A pillanatnyi fogyasztásmérő által jelzett mennyiség - szerintem - nem egy villanásnyi időre vonatkozik, hanem mondjuk az utolsó X percre. Tehát ha 60 másodpercből mondjuk csak az első 10 másodpercben nyomod a gázt, ő akkor is azt bele fogja számolni az egy perces átlagba.

Illetve amit itt korábban is mondtak, hogy lehet hogy a sebességet is figyelembe veszi a számítógép és azzal számol.

Ha állsz, akkor nincs sebességed, vagyis 100km-t végtelen idő alatt fogsz megtenni, ilyenkor tehát az idő alapján jelzi ki (hány másodpercig jár a motor üresben).

Ha haladsz, akkor ha mondjuk 100km/ó-val mennél üresben, akkor ügye 100km távolságon éppen 1 órányi üzemanyagot égetnél el, ez legyen mondjuk 1 lityi.

Viszont ha 50el gurulsz, akkor 100km-t 2 óra alatt fogsz megtenni, tehát 100km-en elvileg 2*1 lityit fogyaaszt.

Ha 30km/h-val gurulsz, akkor 100km-t 3 óra alatt teszel meg, tehát 3 literes fogyit fog kiírni. Ez persze csak akkor lesz valóban is így, ha az autód képes lenne 3 órán keresztül üresben gurulni... Mi tudjuk hogy ez lehetetlen (bár ha a himalájáról próbálnál lejönni, akár még esélyes is lehetne...) de a számítógép honnan tudná?

Őneki az a feladata hogy a pillanatnyi sebesség függvényében mindig a 100km-re vetített átlag fogyit írja ki...

Valójában azonban a csövön szerintem mindig az az 1-2 liternyi üzemanyag folyik át.... (persze ha minden fogyasztó megy, kicsit talán több...)

Szerintem azért így számolja, mert alapvetően abból indultak ki, hogy vagy nyomod a gázt, vagy motorfékkel lassítasz, de nem igazán gurulsz üresben (szabály szerint nem illik). Igazából ilyenkor sem hazudik a kijelző, csak ő másképpen értelmezi a fogalmakat mint te.

Amúgy a kézikönyvben kéne megnézni, ott szerintem le van írva, a kijelző pontosan milyen értéket jelenít meg...

2011. júl. 21. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!